Slik er verdens største cruiseskip

Royal Carribean Cruises fikk nylig overlevert verdens største cruiseskip, «Harmony of the Seas». Skipet med en kapasitet på 8.500 personer kostet mer enn én milliard euro å bygge.

GIGANTISK: «Harmony of the Seas» på vei til Southampton i England for å plukke opp passasjerer.
Publisert:

Med en bredde på 66 meter og en bruttotonnasje på 227.000 er cruiseskipet det største som noensinne er bygget. Lengden på 362 meter gjør at skipet er lengre enn det kjente byggverket Eiffeltårnet i Paris.

Skipet har en kapasitet på 8.500 personer, hvorav 6.360 er gjester og 2.100 er ansatte. For å regnes som by i Norge må en kommune ha hatt bystatus fra før 1996 eller ha mer enn 5.000 innbyggere. Det gjør at cruiseskipet «Harmony of the Seas» kvalifiserer til bystatus etter norsk målestokk.

– Dette er ikke bare verdens største cruiseskip i verden, men også det dyreste noensinne, sa Richard Fain, sjef for cruiserederiet Royal Caribbean Cruises (RCL), under en markering, ifølge avisen The Guardian.

Ifølge NTB kostet skipet anslagsvis 1,15 milliarder euro å bygge. Det tilsvarer omkring 10,5 milliarder kroner etter dagens kurs.

Stort tilbud av aktiviteter

Om bord på skipet kan gjestene boltre seg i et hav aktiviteter. En stor klatrevegg, minigolf, surfesimulator, boblebad, kasino og et teater med 1.400 sitteplasser, er blant tilbudene som gjør at gjestene neppe vil kjede seg.

Totalt har skipet 18 dekk, hvorav 16 er for gjester. For dem som er glad i fart, vil trolig skipets nye sklie falle i smak. Sklien går over ti skipsdekk og skal være verdens bratteste til sjøs.

(Saken fortsetter under bildet.)

FART: Sklien på verdens største cruise strekker seg over 10 skipsdekk.

10 millioner arbeidstimer

2.500 personer har deltatt i arbeidet med å bygge skipet og mer enn ti millioner arbeidstimer har gått med i byggearbeidet, ifølge The Guardian.

Hjemmehavnen til skipet vil være Barcelona frem til oktober. Etter det vil skipet seile over Atlanterhavet til USA for videre cruisetrafikk.

(Saken fortsetter under bildet.)

FLYTENDE BY: «Harmony of the Seas» har en kapasitet på 8.500 personer. Det kvalifiserer til bystatus i norsk målestokk.

RCL er verdens nest største cruiserederi og har i mange år vært notert på Oslo Børs og New York-børsen. I 2015 bestemte selskapet seg for å bli avnotert fra Oslo Børs, som ble begrunnet med at man mente det var en kompleks oppgave å være notert under to regulatoriske børsregimer.

Den norske rederfamilien Wilhelmsen var med å grunnlegge selskapet i 1968 og har vært en stor aksjonær siden stiftelsen.

UNDERHOLDNING: Teateret ombord på Harmony of the Seas har en publikumskapasitet på 1.400 personer.
ANKOMST: Slik ser det ut når «Harmony of the Seas» ankommer Southampton.
Les også

Cruiseskipet er 347 meter langt. Det kan navigere med 4 centimeters margin

Les også

Som en norsk småby: Ett av verdens største cruiseskip er satt i trafikk

Les også

Flere hundre syke på Fred Olsen-cruise

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om