Facebook-aksjen over 200 dollar for første gang: Zuckerberg kan bli rikere enn Buffett

Facebook-aksjen har ristet av seg dataskandalen og bikker for første gang 200 dollar. Mark Zuckerberg er nær ved å passere Warren Buffett som verdens tredje rikeste.

FORMUEN STIGER: Facebook-sjef Mark Zuckerbergs formue har steget kraftig etter at Facebook-aksjen har ristet av seg dataskandalen som ga børsfall i mars. Nå er han hakk i hæl på Warren Buffetts tredjeplass på Bloombergs liste over verdens 500 rikeste.

Foto: Gerard Julien AFP (Zuckerberg) / Nati Harnik AP (Buffett)
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

Facebook-aksjen passerte onsdag 200 dollar for første gang.

Dermed er aksjen bak det populære sosiale mediet opp drøye 50 dollar siden nedgangen i mars, da selskapet møtte sterk kritikk etter flere datalekkasjer.

Oppgangen kommer etter meldingen om at den Facebook-eide bildedelingstjenesten Instagram har nådd én milliard brukere.

Oppgangen får stor betydning for Facebook-sjefens personlige formue, som ifølge Bloomberg har steget med 8,5 milliarder dollar i år til 81,3 milliarder dollar (663 milliarder kroner).

Ifølge nyhetsbyrået er 34-åringen Zuckerbergs formue nå bare 725 millioner dollar mindre enn formuen til 87 år gamle Buffett, som er verdens tredje rikeste etter Amazon-sjef Jeff Bezos og Microsoft-grunnlegger Bill Gates.

Ifølge Bloomberg Billionaires Index over verdens 500 rikeste personer er Bezos' formue på 144 milliarder dollar, mens Gates har en formue på 92,7 milliarder dollar.

Teknologiindeksen Nasdaq, hvor Facebook er ett av selskapene, stengte også på ny rekord onsdag, og var opp 0,72 prosent til 7.781,51 poeng.

Nådde 202 dollar

Onsdag var Facebook-aksjen på det meste oppe i 203,55 dollar, og aksjen stengte på 202,06 dollar, en oppgang på 2,31 prosent for dagen.

Det skjer etter at aksjen var helt nede i 149 dollar i mars, etter bråket rundt datalekkasjer og mulig misbruk av tjenesten til å påvirke politiske valg.

Selskapets konsernsjef Mark Zuckerberg har måttet svare for seg i politiske høringer i både Europa og USA.

Etter oppgangen de siste månedene er aksjen nå opp nær 14 prosent siden nyttår, da den lå på 176 dollar. Aksjen har steget hele 75 prosent siden begynnelsen av 2017.

Det norske Oljefondet eide ved utgangen av fjoråret 0,71 prosent av Facebook, en eierandel som da var verdt 29,76 milliarder kroner.

Nordmenn på milliardærlisten

Norske Odd Reitan ligger for øvrig på 383. plass på Bloomberg-listen over milliardærer, med en formue som er anslått til 4,87 milliarder dollar, mens Olav Thon ligger på 413. plass med en formue som er anslått til 4,58 millliarder dollar.

Kjell Inge Røkke og Stein Erik Hagen er også inne på listen med formuer på over fire milliarder dollar.

For øvrig ligger eks-nordmann John Fredriksen, som nå er kypriot, på 130. plass med en anslått formue på 10,8 milliarder dollar.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Mark Zuckerberg
  2. Warren Buffett
  3. Aksjer
  4. Facebook

Flere artikler

  1. Warren Buffett er verdt mer enn 100 milliarder dollar

  2. Bloomberg: Nå er Mark Zuckerberg verdens tredje rikeste person

  3. Formuebyks for Zuckerberg

  4. Dette mener de rikeste i verden om kryptovaluta

  5. Elon Musk er verdens rikeste