DN: De usikrede kreditorene har avvist Norske Skogs endelige redningsplan

De usikrede kreditorene har avvist Norske Skogs endelige redningsplan, ifølge DN.

TRUES AV KONKURS: Det kan bli konkurs for gjeldstyngede Norske Skog dersom ikke kreditorene blir enige om det siste forslaget til refinansiering fra styret fremsatt onsdag.
Publisert:

Onsdag ettermiddag annonserte styret i Norske Skog et nytt forslag til refinansiering av det gjeldstyngede skogkonsernet.

Obligasjonseierne har fått frist til 19. oktober klokken 17.00 på å akseptere redningspakken. Får den ikke tommel opp, truer styreleder Christen Sveaas med konkurs.

Forslaget skal imidlertid ha blitt avvist allerede før det ble offentliggjort, ifølge Dagens Næringsliv. Det sier en talsperson for de usikrede kreditorene, den såkalte juniorgruppen, til avisen. Talspersonen ønsker ikke stå frem med navn, men jobber for et internasjonalt forvaltningsselskap med base i USA.

– Forslaget er allerede avvist av juniorgruppen og styret fikk beskjed om dette både før og etter at forslaget ble offentliggjort, sier talspersonen.

Styreleder Sveaas skriver følgende som svar på juniorgruppens utspill i en e-post til E24:

– Juniorgruppen står fritt til å forkaste også dette tilbudet, men det er nå det siste tilbudet som kommer. Alternativet er konkurs og da får de null. Det bør de kanskje tenke over.

Kan blokkere forslaget

Gruppen som personen representerer består blant annet av Contrarian Capital, Halcyon og Blackrock, skriver DN, som viser til nyhetsbyrået Debtwire.

– Forslaget er avvist og vi representerer en gruppe kreditorer som er store nok til å blokkere forslaget, sier talspersonen.

Kommunikasjonsdirektør Carsten Dybevig i Norske Skog skriver følgende i en e-post til avisen:

– Styret har fremlagt forslag til rekapitaliseringsløsning i dag etter diskusjoner med obligasjonseiere. Vi driver ikke forhandlinger i media.

– Har fått indikasjoner om støtte

Tidligere Norske Skog-sjef Sven Ombudstvedt, som nå representerer gruppen av sikrede kreditorer, sier til DN at han er ukjent med de usikrede kreditorenes utspill.

Gruppen han representerer har gitt tilslutning til det ferske forslaget fra styreleder Sveaas.

– Det har vært diskusjoner mellom juniorkreditorer og seniorkreditorer som selskapet har ført. Dette forslaget er, sett fra juniorenes ståsted, forhåpentligvis noe forbedret, sa Ombudstvedt til E24 tidligere onsdag.

– Det er et forsøk på å komme til enighet for at det skal være minst mulig forstyrrelser for driftssituasjonen i selskapet. Gjennom de siste dagene har man fått indikasjoner om at deler av disse juniorkreditorene støtter forslaget. Så blir det interessant å se om det også får støtte fra dem som ikke har sagt noe, sa han.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om