Fredriksen satser 118 millioner mer på fisk

John Fredriksen kjøper seg ytterligere opp i Marine Harvest.

SATSER MER PÅ FISK: John Fredriksen satser nye 118 millioner på Marine Harvest. Her er han avbildet under TradeWinds-festen på seilskuten Christian Radich i Oslo i juni.
Publisert: Publisert:

Gjennom selskapet Geveran Trading Co. Ltd. har John Fredriksen og familie kjøpt ytterligere 19,68 millioner aksjer i oppdrettselskapet Marine Harvest til en kurs på 5,9725 kroner.

Det kommer frem i en børsmelding fra Marine Harvest.

Tilsammen har Fredriksen dermed investert ytterligere 118 millioner kroner i sjømatgiganten, som tapte slaget om fiskefôrprodusenten Cermaq tidligere i år.

Kjøpskursen ligger omtrent midt på treet i forhold til det aksjekursen har ligget på de siste seks månedene, hvor aksjen har ligget mellom 5,21 og 6,47 kroner. Marine Harvest-aksjen har steget med 17,19 prosent siden nyttår.

Tilsammen sitter Geveran Trading på tilsammen 29,4 prosent av aksjene i Marine etter kjøpet. I tillegg har investeringsselskapet en nettoeksponering på ytterligere 70 millioner aksjer gjennom såkalte bytteavtaler (Total Return Swap).

Bare for en uke siden ble det meldt at Fredriksen hadde kjøpt 9,1 millioner aksjer til en kurs på 6,184 kroner, altså et kjøp verdt 56,27 millioner kroner. I tillegg ble TRS-avtalen for de 70 millioner aksjene forlenget til 18. oktober i år.

Les også

Cermaq-selskap solgt til utenlandske oppkjøpsfondHever kursmålet på Marine HarvestMarine Harvest dømt i ChileFredriksen og Lerøy satser i Marine Harvest

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om