Tangen-ansettelsen

Nicolai Tangen slipper inn som «ekstern gjest» i Norges Bank

Påtroppende sjef i oljefondet Nicolai Tangen får gjeste oljefondets kontorer i sommer frem til Stortinget har holdt sin høring om ansettelsen.

Påtroppende sjef i oljefondet Nicolai Tangen slipper inn som «ekstern gjest» i fondets kontorer fram til Stortinget har holdt sin høring om ansettelsen.

Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

Det var en enstemmig finanskomité som for en uke siden besluttet å bore dypere i Tangen-ansettelsen.

Høringen er satt til 10. august, og i mellomtiden har sentralbanksjefen gitt tillatelse til at Tangen kan være «ekstern gjest» i Norges Bank Investment Managements (NBIM) kontorer i London og Oslo, skriver Dagens Næringsliv.

– Nicolai Tangen vil de neste ukene gjøre seg kjent med organisasjonen, blant annet gjennom møter med NBIM-medarbeidere ved kontorene i Oslo og London. Tangen vil i perioden fram til han tiltrer 1. september behandles som en ekstern gjest, skriver presseansvarlig Bård Ove Molberg i Norges Bank i en e-post til avisen.

Tangen får ikke opprettet e-postadresse og vil «naturligvis ikke ha tilgang til Norges Banks interne IT-systemer eller tilgang til fortrolig informasjon», skriver Molberg.

Høringen ble besluttet etter at representantskapet i Norges Bank gikk til det uvanlige skritt å sende et brev til Stortinget om det de mener er flere mangler ved ansettelseskontrakten.

Ett viktig spørsmål er hvorfor det ikke eksisterte kontrolltiltak som skal sikre vanntette skott mellom Tangen og hans private eierinteresser i forvalterselskapet, Ako Capital.

Les også

Vil at Stortinget skal vurdere Oljefondet-sjefen

Her kan du lese mer om

 1. Tangen-ansettelsen
 2. Skatteparadis
 3. Nicolai Tangen
 4. Norges Bank
 5. Bank
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Norges Bank endret etisk regelverk før Tangen-høring

 2. Mener Tangen-avtale eliminerer interessekonflikter

 3. Eksperter mener Tangen kan bli inhabil

 4. Annonsørinnhold

 5. Spørsmålene Øystein Olsen må svare på om Tangen-ansettelsen

 6. DN: Tangen ba om møte med Slyngstad etter «drømmeseminar»