Aldri før har S&P 500 falt mer enn 10 prosent raskere fra toppen

Brendan McDermid / X90143
Publisert:,

Den brede aksjeindeksen S&P 500 på Wall Street brukte bare seks handelsdager på å falle inn i en korreksjon, noe som er ny rekord, skriver CNBC og viser til Deutsche Bank.

S&P 500 er ned 12 prosent de siste seks handelsdagene, mens en korreksjon gjerne defineres som en nedgang på 10 prosent fra toppen.

De siste dagenes nedgang har til og med skjedd raskere enn «Black Monday»-fallet i oktober 1987, der toppen var i august samme år, sier sjeføkonom Torsten Slok i Deutsche Bank ifølge TV-kanalen.

Det har vært 27 markedskorreksjoner siden andre verdenskrig med en snittnedgang på 13,7 prosent og en snittvarighet på fire måneder.

Torsdag falt S&P 500 4,42 prosent. Også industriindeksen Dow Jones har falt inn i korreksjon.

Nøkkelindeksene på Wall Street er på vei inn i sin verste uke siden finanskrisen samtidig som frykt for coronaviruset skremmer investorene ut av aksjemarkedet.

Nye børsras

Etter at børsene på Wall Street falt med over 4 prosent torsdag fortsatte fallet videre da handelen åpnet for ny dag på den andre siden av Stillehavet fredag morgen. Slik går viktige børser i Asia-Stillehavsregionen fredag morgen:

  • Nikkei 225 i Tokyo ned 4,00 prosent
  • Kospi i Seoul ned 2,9 prosent
  • Singapore-børsen ned 2,54 prosent
  • Shanghai Composite ned 3,37 prosent
  • Hang Seng i Hongkong ned 2,5 prosent
  • ASX 200 i Sydney ned 3,44 prosent

Fallet skyldes frykten for hvilke konsekvenser det nye coronaviruset vil få for verdensøkonomien. Økningen i smittetilfeller til land utenfor Kina har skapt frykt for at virusutbruddet vil bli en pandemi.