Kvartalsrapporter

Telenor får milliardutbytte fra Bangladesh-datter

Grameenphone fikk et bedre resultat enn året før, men utbyttet til Telenor og andre aksjonærer kuttes kraftig.

MUNIR UZ ZAMAN / AFP FILES
 • Martin Hagh Høgseth
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Korreksjon: I en tidligere versjon av denne saken ble utbyttet for 2018 opplyst til å være 15,50 taka. Det riktige tallet er 28. Saken er rettet.

Selskapet kan notere seg driftsinntekter på 36,16 milliarder taka, tilsvarende 3,9 milliarder kroner i fjerde kvartal. Det er en økning fra 34,7 milliarder taka i samme periode året før.

Det viser kvartalsrapporten fra Telenors datterselskap, som ble lagt frem tidlig tirsdag morgen.

Brutto driftsresultat (EBITDA) endte på 22,38 milliarder taka, tilsvarende 2,4 milliarder kroner. Noe som tilsvarer en økning på i overkant av 1,3 milliarder taka i kvartalet.

Grameenphone kan vise til en abonnementsvekst på 745.000 fra tredje til fjerde kvartal. Totalt har selskapet nå 76,46 millioner abonnenter, en økning på 3,7 millioner fra samme tid året før.

Kraftig utbyttekutt

Samtidig kommer det frem at styret i selskapet foreslår et utbytte på 13 taka per aksje, tilsvarende 1,40 kroner for 2019. Telenor-konsernet eier 55,8 prosent av Grameenphone.

Dermed vil Telenor få med seg et utbytte på 9,79 milliarder taka, tilsvarende 1,05 milliarder kroner. Regnestykket baserer seg på siste tilgjengelige aksjonærliste fra Grameenphone.

For 2018 betalte Grameenphone ut 28 taka per aksje i utbytte, noe som tilsvarte en utbetaling til Telenor på rundt 2,2 milliarder kroner.

Selskapets administrerende direktør Michael Patrick Foley understreker i en kommentar at 2019 var «spesielt tøft» for Grameenphone på den regulatoriske siden, med flere utfordringer som påvirket den daglige virksomheten.

Foley forlater selskapet 1. februar i forbindelse med at han flytter med familien til Sør-Afrika. Stillingen overtas av viseadministrerende direktør og markedsdirektør Yasir Azman, som blir den første lokale sjefen i selskapet, opplyste Telenor for to uker siden.

Kvartalsrapporten fra selskapet

Les også:

Les også

Telenor bytter toppsjefer i Thailand, Myanmar og Bangladesh

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Kvartalsrapporter
 2. Telenor
 3. Grameenphone
 4. Resultatrushet

Flere artikler

 1. Kværner halverer utbyttet til tross for resultathopp

 2. Telenor legger nytt milliardbeløp på bordet i skattekrangelen i Bangladesh

 3. Varsler utbyttedryss på 12,4 milliarder

 4. Kongsberg Gruppen vil sende 2,75 mrd. til aksjonærene

 5. Vil betale ut 2,26 milliarder kroner