Internasjonale resultater

Spotify tapte mer enn to milliarder i fjerde kvartal

Spotify hadde langt flere aktive brukere enn ventet i kvartalet som gikk, men noterer likevel et underskudd på over to milliarder kroner.

TORU YAMANAKA / AFP
  • Ine Brunborg
Publisert:,

Den svenske strømmekjempen har levert ferske tall for fjerde kvartal, der de melder om et betydelig større tap enn ventet.

Etter skatt landet underskuddet på 209 millioner euro (2,1 milliarder kroner). Det tilsvarer et justert resultat per aksje på minus 1,14 dollar, ned fra 36 cent per aksje året før.

Driftsresultatet viste samtidig et tap på 77 millioner euro, mens det på forhånd var ventet et tap på 30,5 millioner euro ifølge Bloomberg-estimater gjengitt av Dagens Industri.

Underskuddet er også markant større enn Spotifys egne prognoser. Da selskapet leverte sin rapport for tredje kvartal, trodde selskapet at tapet ville beløpet seg til mellom 31 til 131 millioner euro.

Inntektene økte samtidig til 1,86 milliarder euro i kvartalet, opp fra 1,5 milliarder året før. Det er likevel under analytikerestimatet på 1,89 milliarder.

Flere brukere enn ventet

En annet nøkkeltall for Spotify er den gjennomsnittlige inntekten per betalende bruker, fra den såkalte «premium»-driften.

Dette tallet landet på 4,65 dollar i fjerde kvartal, noe som tilsvarer tilbakegang på fem prosent fra året før.

Samtidig presiserer Spotify at de i løpet av kvartalet har utvidet prøveperiodene for abonnementet, noe selskapet hevder er hovedårsaken til nedgangen.

Spotify kan imidlertid melde at de har langt flere aktive brukere i måneden enn markedet ventet. Dette tallet landet på 271 millioner brukere, noe som er høyere enn Bloomberg-estimatet på 264,6 millioner.

Det representerer også en vekst på 31 prosent fra året før, og legger seg også over Spotifys eget estimat.

Aksjen faller

På Wall Street har Spotify-aksjen løftet seg med mer enn 20 prosent siden oktober, og oppgangen fortsatte umiddelbart etter tallslippet onsdag ettermiddag.

Siden har utviklingen snudd, og aksjen er i skrivende stund ned 3,43 prosent i handelen før åpningstid på den amerikanske børsen.

Fremover, i første kvartal, venter Spotify et underskudd etter skatt på mellom 65 og 115 millioner euro. De venter samtidig å ha mellom 279 og 289 millioner aktive brukere i måneden.

Les rapporten her

Her kan du lese mer om

  1. Internasjonale resultater
  2. Spotify
  3. Resultatrushet
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Wells Fargo leverer første underskudd på 12 år

  2. Facebook-aksjen raste etter kvartalsrapport

  3. Facebook-aksjen hopper etter omsetningsvekst

  4. Annonsørinnhold

  5. Alphabet faller tungt etter kvartalsrapport

  6. Schlumberger overrasker positivt – aksjen stiger