CNBC: USA vurderer flyforbud til Kina etter virusutbrudd

Flere land har allerede satt i verk sterke virkemidler for å hindre coronaviruset å spre seg. Nå vurderer Trump-administrasjonen angivelig også tiltak.

VIRUSFRYKT: Det kan bli innført et midlertidig flyforbud mellom USA og Kina som følge av virusutbruddet. Her fra Los Angeles International Airport hvor flere passasjerer iført munnbind ankom flyplassen forrige uke.

MARK RALSTON / AFP
Publisert:,

Det hvite hus har vært i kontakt med amerikanske flyselskaper og opplyst at det nå vurderes om det skal innføres et midlertidig flyforbud til Kina. Det forteller kilder kjent med saken til CNBC.

Kontakten skal ha blitt startet i forbindelse med at Trump-administrasjonen undersøker hvordan man kan unngå ytterligere spredning av coronaviruset til USA, opplyser kildene.

Samtidig understrekes det at foreløpig er det ikke er tatt noen beslutning, og at det heller ikke er sikkert at det vil bli gjort.

Amerikanske helsemyndigheter opplyste i natt at det vurderer en rekke tiltak for å hindre spredning av viruset.

Les også

Les også: Coronaviruset gir kroneras – har falt 10 øre det siste døgnet (tirsdag)

Aksjefall for flyselskaper

Tirsdag kveld varslet flyselskapet United Airlines at det kansellerer en lang rekke flyvninger til Kina og Hongkong den neste måneden. Også Delta og American Airlines vurderer nå å gjøre tiltak.

Alle de tre flyselskapenes aksjer falt i etterhandelen da meldingen om et mulig midlertidig flyforbud ble kjent.

De siste dagene har flyselskaper over hele verden opplevd kraftige fall. Nedgangen knyttes av eksperter til usikkerheten rundt om færre vil reise på grunn av virusutbruddet.

Totalt fem tilfeller av coronaviruset har blitt bekreftet i USA så langt. Samtidig er det rundt 70 tester inne til analysering, ifølge den føderale etaten Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Les også

Les også: Hongkong innfører drastiske tiltak for å begrense virusspredning

Har isolert viruset

Australske forskere har som det første landet utenfor Kina, greid å isolere og dyrke fram Wuhan-viruset, skriver australske medier onsdag.

Forskerne ved Peter Doherty-instituttet i Melbourne vil nå dele det isolerte viruset med Verdens helseorganisasjon (WHO) som vil distribuere det til laboratorier verden rundt som arbeider med å utvikle en vaksine mot Wuhan-viruset.

I natt ble det kjent at 840 nye tilfeller av viruset er bekreftet i Hubei-provinsen hvor viruset først ble oppdaget.

Dødstallene stiger

Det totale antallet smittede i Kina er nå oppe i 5.974, opplyser kinesiske myndigheter. Dette er flere enn antallet som ble smittet i Kina da Sars-epidemien herjet i 2002–2003, ifølge South China Morning Post.

I tillegg mistenker myndighetene at flere enn 9.000 mennesker kan være smittet, ifølge NTB.

Samtidig ble det kjent at ytterligere 26 mennesker har mistet livet som følge av smitten. Dermed er det totale antallet døde nå oppe i 136.

Onsdag er det første smittetilfellet i Emiratene bekreftet. Personen som er smittet har nylig vært i Wuhan, opplyser helseministeren til et statlig nyhetsbyrå.

Tirsdag ble det bekreftet at fire tyskere ved samme bedrift i Bayern er smittet. Den ene av disse har blitt smittet etter at han ledet et opplæringsseminar i bedriften hvor en kinesisk kvinne var deltager.

Les også

Les også: Skyhøye munnbind-priser i Kina etter virusfrykt