Nytt fra børsselskapene

Milliardkontrakt til Aker Solutions

Aker Solutions varsler om to nye oppdrag for selskapet onsdag morgen.

Konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions.

Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Eivind Bøe
Publisert:,

Oljeserviceselskapet, der Røkke-kontrollerte Aker er største eier, er med i et samarbeid («joint venture») som har fått en milliardkontrakt av en ikke navngitt kunde, skriver selskapet selv i en børsmelding.

Kontrakten gjelder arbeid knyttet til vedlikehold og modifikasjon og vil gi inntekter til Aker Solutions på 400 millioner dollar, tilsvarende 3,55 milliarder kroner, over fem år.

Aksjeutslag

Kontrakten er ikke signert, men Aker Solutions venter å sluttføre forhandlingene og signere kontrakten innen utgangen av årets første kvartal.

Inntektene som følge av kontrakten vil bli regnskapsført som ordreinngang.

Da Oslo Børs åpnet klokken 9, startet aksjen med å bykse opp 4,7 prosent. Senere har den imidlertid falt tilbake og ligger i 10-draget omtrent flatt.

Les på E24+ (for abonnenter)

Disse kan bli ny Equinor-sjef

Kontrakt på Troll

Onsdag morgen melder dessuten Aker Solutions at det er tildelt en kontrakt i forbindelse med elektrifiseringen av Troll-feltet.

Kontrakten dreier seg om forprosjektering og design (FEED) for å modifisere plattformdekkene på Troll B og C for å ta imot strøm fra land. Dette skal redusere CO₂-utslippene fra feltet.

Kontrakten er ventet levert i andre halvdel av 2020.

Når en endelig investeringsbeslutning er tatt, har Equinor muligheten til å utøve en opsjon for prosjektering, anskaffelser, bygging og installasjon (EPCI) som er inkludert i FEED-kontrakten, heter det i meldingen fra Equinor.

Equinor og partnerne arbeider nå med å videreutvikle prosjektet, og planlegger å ta en investeringsbeslutning ved utgangen av 2020, opplyser Equinor.

Halvert kursmål

Men ikke alle nyheter trekker opp for Aker Solutions.

TDN skriver at SEB nedgraderer anbefalingen på Aker Solutions til salg fra kjøp, og nedjusterer kursmålet til 20 kroner pr aksje, fra tidligere 41 kroner.

Det fremgår av en oppdatering tirsdag.

«Med rapporterte ordre på kun 2,4 milliarder i fjerde kvartal forventer vi at kvartalet vil være det syvende på rad med fallende ordrebok. I tillegg vil utsettelse av viktige tildelinger ha negativ innvirkning på 2020-aktiviteten, og vi forventer nå et tosifret omsetningsfall. I dette scenarioet ser vi marginer under press til minst slutten av 2020», skriver meglerhuset, som forventer at selskapet ikke vil utbetale utbytte for 2019 og 2020.

Les meldingen fra selskapet her

Her kan du lese mer om

 1. Nytt fra børsselskapene
 2. Aksjelive
 3. Aker Solutions

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Aker Solutions tildelt kontrakt for elektrifisering av Troll-feltet

 2. Mulig milliardkontrakt til Aker Solutions

 3. Betalt innhold

  Milliardkontrakt til Aker Solutions-samarbeid

 4. Annonsørinnhold

 5. Underskudd for Aker Solutions i fjerde kvartal

 6. Seadrill sikrer kontrakt verdt 2,7 milliarder kroner