God respons

IT-selskapet Data Respons stiger kraftig på Oslo Børs etter fremleggelsen av fjerdekvartalstallene.

Publisert:

Gode tider i offshorenæringen er med på å løfte resultatene i IT-selskapet Data Respons

OSE

DAT

.

Selskapets inntekter i fjerde kvartal steg til 142,5 millioner kroner, opp fra 103,1 millioner i samme periode i fjor. Resultatene, som ble lagt frem i dag, løfter aksjen med 6,6 prosent i tidlig handel på Oslo Børs.

Flere nyheter på E24

Blant Data Respons' kjerneprodukter er innebygde dataløsninger til industrien. Det kan være tilpassede styringssystemer til cruiseskip eller målere til oljerørledninger.

Ved utgangen av 2006 var ordrereserven på 269 millioner kroner - opp fra 167 millioner.

- Som helhet er vi godt fornøyd med fjerde kvartal. Vi er veldig fornøyd med den store ordreinngangen, som tyder på at vi har god fart inn i 2007. Vi passerte en halv milliard i ordreinngang i fjor, og forventer å passere en halv milliard i omsetning i 2007, sier finansdirektør Rune Wahl til E24.

Han sier utfordringen for Data Respons blir å holde veksten og bedre lønnsomheten i selskapets aktiviteter i utlandet.

Data Respons får drøye halvparten av sine inntekter i Norge. Etter kjøpet av danske Embedit vokste inntektene i Danmark med 138 prosent til 41,7 millioner kroner i fjerde kvartal.

Varsler flere oppkjøp

Wahl sier Data Respons også i år vil gjøre nye oppkjøp. Selskapet har de siste årene gjort oppkjøp for nærmere 100 millioner kroner.

- Spesielt i Sverige, og kanskje også i Tyskland for å etablere oss sterkere der. Vi har foretatt to oppkjøp i 2005 og to i 2006 og har allerede gjort ett i 2007, så det blir flere i år også.

Ved årsskiftet hadde Data Respons 226 ansatte, mot 141 ved utgangen av 2005.

Aunaas satser

Data Respons-aksjen har steget drøye 13 prosent siden nyttår. Blant dem som har vært med på å drive aksjen oppover, er investor Ole Aunaas. Ifølge de to siste mandagenes aksjonærutskrifter, har Aunass kjøpt 823 000 aksjer, tilsvarende 2,23 prosent av i Data Respons.

Andre kjente navn på eierlisten er Johan H. Andresen Jrs Ferd, Varner-brødrenes Varner Invest og Haakon M. Sæter.

Følg Data Respons på Børs24

Publisert:

Her kan du lese mer om