XXL-sjefen med stikk til shorterne under kvartalspresentasjonen

Avbrøt presentasjonen for å snakke med «Shorty».

BLID SJEF: Liten tvil om at XXL-sjefen var fornøyd med kjedens prestasjoner i tredje kvartal.
Publisert: Publisert:

XXL leverte skuffende tall i både første og andre kvartal i år, men tredje kvartal ble en opptur for sportsutstyrskjeden med en økning i driftsresultatet (EBITDA) på nesten 18 prosent.

Under presentasjonen av tallene var også XXL-sjef Fredrik Steenbuch i det lystige hjørnet.

Cirka ett kvarter ut i presentasjonen, klemt mellom lysbildene for e-handel og billigere utstyr til idrettslag, mottok Steenbuch (angivelig) en telefonsamtale fra «Shorty».

Spol til 16.45 og se hele «telefonsamtalen» her.

– Du selger short – du selger aksjer du ikke eier, og da trenger du at den faller? spurte Steenbuch (den angivelige) «Shorty».

– Og du så at flere av de amerikanske sportsutstyrskjedene hadde problemer, og da trodde du vi også hadde det? Det var derfor du shortet XXL?

– Du solgte aksjer du ikke hadde, og nå må du kjøpe dem tilbake til en høyere pris ( ...) nei jeg kan ikke hjelpe deg – ja livet er hardt, sa Steenbuch, før han «la på» og sa til forsamlingen at «Shorty» ringer han hver dag.

XXL-aksjen fikk også en fin opptur på Oslo Børs onsdag, og klatret 5,57 prosent, til 90 kroner per aksje.

Så hvem er «Shorty»? Totalt har investorer lånt opp 1,11 prosent av den totale mengden XXL-aksjer for shortsalg fordelt på Numeric Investors (0,60 prosent) og JP Morgan (0,51 prosent), ifølge tall fra Finanstilsynets short-register.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om