KOMMUNENES NESTE TREKK MOT TERRAS TILBUD: - Ikke bra nok for oss

Narvik-ordfører Karen Margrethe Kuvaas mener tilbudet fra Terra Securities ikke tilfredsstiller nordlandskommunenes krav.

Publisert:

De fire nordlandskommunene hadde i formiddag telefonkonferanse hvor de drøftet tilbudet Terra Securities fremsatte mandag kveld for å løse krisen rundt de omstridte amerikanske kommuneobligasjonene.

- Så langt kan jeg vel si at tilbudet ikke tilfredsstiller våre krav, sier Narvik-ordfører Karen Margrethe Kuvaas til E24.

Hun var på vei inn i formannsskapsmøte i Narvik da E24 snakket med henne. Der skal hun gi en orientering om saken.

- Har dere bestemt dere for om dere skal si ja eller nei til tilbudet?

- Vi har ikke bestemt oss. Vi har frist til morgen klokken fire, sier Kuvaas.

Les også: Ordfører-nei kan øke krisen

Vil ha møte i dag

Selv om fristen er til i morgen, sier ordføreren i Hattfjelldal Asgeir Almås at det vil bli et nytt møte mellom kommunenes rådgivere og Terra i dag.

- Våre rådgivere skal møte med Terra for å gå gjennom en del tekniske ting i avtalen, sier Almås til E24.

Han vet ikke når møtet mellom rådgiverne og Terra skal finne sted, men antar at det vil skje innen kort tid.

- Det jo gangavstand mellom kontorene til disse folkene nede i Oslo, så jeg antar det vil skje rimelig fort, sier Almås.

Sier bestemt nei

Mens kollegene i Narvik og Hattfjelldal ikke bombastisk konkludere, er Hemnes-ordfører Kjell Idar Juvik mer påståelig.

- Vi står på det vi står på i går – vi har blitt lurt siden 2001 og sier nei til tilbudet, sier Hemnes-ordfører Kjell Idar Juvik.

Almås i Hattfjelldal mener Juvik trekker konklusjonene etter dagens telefonkonferanse vel langt.

- Vi har jo ikke behandlet tilbudet ennå. Det vi har sagt - og som vi står på - er at vi skal holdes skadeløse, sier Almås.

Terra tar tap

Terra meldte i går at det er villig til å ta investeringstapet som er inntruffet i høst. Tapet er på 150 millioner kroner.

Terra har innrømmet at de ikke informerte godt nok om risikoen i produktene, men kommunene nøyer seg neppe med å få dekket tapet i høst.

Kommunene får tilbake det obligasjonslånet de satt med før man gjennomførte de omstridte transaksjonene i juni 2007. All kontantsikkerhet vil også bli tilbakeført kommunene.

- Vi skal nå drøfte sammen hva vi skal gjøre videre. Etter møtet med kommunene skal jeg så informere formannskapet om status i saken, sa Rana-ordfører Geir Waage (bildet) rett før telefonkonferansen til Rana Blad.

Les også: Terra gir etter

De foreløpige signalene fra Rana, Hattfjelldal, Hemnes og Narvik er at de vil komme ut av investeringene uten å tape en krone. De hevder å ha blitt forledet helt siden 2001.

Les også: Kommuner kan si nei

Publisert: