Telenor-selskap i Thailand vil sikre nye mobilfrekvenser for 4,8 mrd.

Telenor-selskapet dtac kan sikre seg nye mobilfrekvenser i Thailand onsdag. Får de til det vil selskapet ha brukt nesten 18 milliarder på mobilfrekvenser på under ett år.

Telenors datterselskap dtac sitt kontor i Bangkok
Publisert:

Oppdatert: Onsdag ettermiddag melder dtac at de har sikret seg én blokk til prisen som var skissert.

Telenor melder onsdag at deres thailandske virksomhet dtac nå har sendt inn dokumentene for å kunne delta i tildelingen av nye mobilfrekvenser i det attraktive 700 megahertz-frekvensbåndet.

Prisen for hver blokk (på 2x10 megahertz) er satt til 17,6 milliarder baht, eller om lag 4,8 milliarder kroner.

Dtac søker om én blokk. Frekvensene skal betales i like avdrag over ti år og selve tildelingen er ventet å skje i dag.

Gitt at dtac får sikret seg denne blokken vil selskapet siden august i fjor ha skaffet lisenser i 700-, 900- og 1.800-båndene for om lag 17,6 milliarder totalt.

Les også: Telenor-selskap i Thailand: Varsler nytt år med inntektsfall

Alexandra Reich, administrerende direktør i Telenors thailandske virksomhet dtac

Ber om utsatt betaling

I samme melding opplyser Telenor også at dtac har bedt om utsatt betaling av den forrige frekvenslisensen de sikret seg i 900-båndet i fjor. Prisen på denne frekvensen endte på 9,6 milliarder kroner for Telenor-selskapet.

I en børsmelding peker dtac på at de kvalifiserer seg på en betalingsutsettelse i henhold til regelverket fordi de deltar i både 900- og 700-frekvensrundene.

– En utsatt betalingsprofil betyr at det gjenværende beløpet vil bli delt inn i en betaling på 7,4 milliarder baht (rundt 2 milliarder kroner) i 2020 og deretter like årlige beløp på 3,8 milliarder baht (rundt 1 milliard kroner) fra 2021 til 2027, skriver Telenor.

Dtac har slitt med kundefall i mange år og under en kapitalmarkedsdag tidligere denne måneden varslet selskapet at de også i år venter et inntektsfall, noe som er 6. år på rad.

Samtidig mener selskapet at den store snuoperasjonen som er iverksatt vil bidra til at de når målet om en vekst fra neste år igjen.

Les også

Brekke om mulig Asia-fusjon: Nytt selskap vil bli like stort som dagens Telenor

Les også

Annenhver nye kunde var i Myanmar

Les også

Blar opp 14,4 mrd. for å satse i Finland

Publisert:

Her kan du lese mer om