Tek-fest på Wall Street før resultatslipp

I påvente av resultater fra flere tek-giganter, suste Nasdaq opp over 3 prosent torsdag.

OPPTUR: Meta-sjef Mark Zuckerberg har grunn til å smile. Meta har levert over forventnigene i fjerde kvartal.
Publisert:

Facebook-eier Meta, som la frem resultat onsdag, bykset opp 23 prosent på Wall Street torsdag. Det er Facebook-eieren sitt største hopp siden juni 2013, ifølge Bloomberg. Det er gode nyheter også for Nasdaq, som skjøt fart fra start.

Flere av tek-gigantene skal levere resultat torsdag, og gårsdagens rentebeslutning har gitt investorene troen på at den tunge tiden er forbi.

Slik ser det ut når Wall Street stenger:

  • Dow Jones falt 0,12 prosent
  • Nasdaq steg 3,25 prosent
  • S&P 500 steg 1,47 prosent
Les på E24+

Burgund-slipp og vinauksjon: Dette er de mest ettertraktede produsentene du kan få tak i

Overraskende godt resultat

Meta leverte overraskende sterke resultater onsdag kveld. Dette ga gjenklang på børs. Aksjen var opp nesten 20 prosent like etter åpning.

På forhånd var det ventet at selskapet skulle levere inntekter på 31,65 milliarder dollar i fjerde kvartal, hvorav 30,86 milliarder av dette skulle komme fra reklameinntekter, ifølge estimater fra Bloomberg.

Den reelle inntekten ligger på 32,165 milliarder dollar. Nettoinntekten endte på 4,65 milliarder dollar for fjerde kvartal.

Til tross for den positive overraskelsen er nettoinntekten et bratt fall sammenlignet med fjorårets resultat for samme periode, som var 10,285 milliarder dollar.

Selskapet vil også kjøpe tilbake aksjer for 40 milliarder dollar.

I januar ble det kjent at Meta vil kutte 13 prosent av de ansatte for å redusere kostnader. Før tallslippet var det knyttet mest spenning til om selskapet ville varsle ytterligere kutt.

«BIG TECH»: Meta leverte resultat i går, og Google-eier Alphabet legger det frem i kveld.

Resultatfest fra «big tech»

Andre tek-gigante har også en god dag på Wall Street.

Senere torsdag kveld blir det resultatbonanza fra noen av verdens aller meste både største og mest kjente selskaper.

Og investorene har troen. Apple var opp 3,7 prosent og Amazon opp 7 prosent. Google-eier Alphabet var opp 6 prosent etter åpning.

Alle tre legger frem kvartalsrapport i kveld.

GA BØRSFART: Wall Street snudde kraftig opp under Jerome Powells tale.

Renterally under Fed-tale

Wall Street lå lenge bredt i minus onsdag, og investorer var svært forsiktige før sentralbanken (Fed) la frem sin rentebeslutning.

På kvelden kunngjorde Fed at de hever renten 0,25 prosent, altså en enkel renteheving, i tråd med det de fleste analytikere ventet.

Sentralbanken senker dermed tempoet på rentehevingene, etter tre triple og en dobbel renteheving i bakspeilet. Nå er styringsrenten i USA 4,75–5 prosent.

Publisert: