Musk har solgt Tesla-aksjer for 224 milliarder i 2022

Toppsjefen og storaksjonæren i elbilprodusenten har solgt Tesla-aksjer for fjerde gang i år.

Elon Musk fortsetter å selge unna Tesla-aksjer.
Publisert: Publisert:

Elon Musk har gjort et nytt stort salg av Tesla-aksjer, viser en innsendelse til USAs finanstilsyn natt til torsdag.

Tesla-sjefen har denne gangen solgt aksjer for rundt 3,58 milliarder dollar, ifølge Bloomberg. Det tilsvarer rundt 35 milliarder kroner med dagens kurs.

De nesten 22 millioner aksjene Musk har kvittet seg med ble solgt mellom 12. og 14. desember.

Les på E24+

Investtech-analyse: Fra taperaksje til nyttårsrakett?

Nær 23 milliarder dollar

Dette er ikke første gang i år Musk selger unna en god slump med Tesla-aksjer.

I april solgte han aksjer i selskapet for 8,5 milliarder dollar, før han i august solgte for 6,9 milliarder dollar. I november solgte Musk unna enda flere Tesla-aksjer for 3,95 milliarder dollar.

Med det siste salget denne uken har toppsjefen solgt Tesla-aksjer for 22,93 milliarder dollar i 2022. Det tilsvarer rundt 224 milliarder kroner med dagens kurs.

Musk har blant annet trengt penger til å kjøpe Twitter for 44 milliarder dollar, og en god del av midlene kom fra salg av Tesla-aksjer.

Oppkjøpet av det sosiale mediet ble til slutt gjennomført i slutten av oktober, etter en kronglete vei frem til overtagelse hvor Musk blant annet prøvde å trekke seg fra avtalen.

To rundene med salg av Tesla-aksjer skjedde med andre ord etter at Twitter-oppkjøpet var gjennomført.

Ikke lenger rikest

Tesla-aksjen har hatt et tungt år. Den er ned rundt 55 prosent siden nyttår, til en kurs på 156,8 dollar ved stengetid onsdag.

Kursknekken for Tesla har sendt formuen til Musk rett ned, og han er ikke lenger verdens rikeste.

Hittil i år har han fått formuen barbert med 109 milliarder dollar. Onsdag er den på 161 milliarder dollar, ifølge Bloombergs milliardærindeks.

Franske Bernard Arnault har dermed tatt over tronen som verdens rikeste med en formue på 172 milliarder dollar. Han kontrollerer det franske LVMH-konsernet, som står bak luksusmerker som Hennessy, Dior, Louis Vitton, Dom Perignon og Hublot.

Publisert:

Her kan du lese mer om