S&P 500 falt for sjette dag på rad

Det har vært store svingninger på de amerikanske børsene iløpet av handelsdagen. Samtidig nærmer den amerikanske tiåringen seg fire prosent.

Wall Street er inne i måneden som historisk er den svakeste i aksjemarkedet.
Publisert:

Ved starten av handelsdagen steg de tre toneangivende indeksene markant. Men etter noen timers handel surnet stemningen og både Nasdaq og S&P 500 har svingt mellom pluss og minus.

Slik ser det ut ved stengetid:

  • Industri-indeksen Dow Jones falt 0,44 prosent
  • Tek-indeksen Nasdaq steg 0,25 prosent
  • Samleindeksen S&P 500 falt 0,2 prosent

Dermed falt S&P 500 og Dow Jones for sjette dag på rad.

En rekke Fed-representanter har de siste dagene sagt at ytterlig høyere renter er nødvendig for å stagge inflasjonen. Tirsdag uttalte Louis James Bullard, Fed-sjefen i St. Louis, at rentene kanskje må heves til 4,5 prosent.

Det skriver Bloomberg.

Tirsdag har renten på den tiårige amerikanske statsobligasjonen, kalt tiåringen, steget til 3,982 prosent. Så høy har ikke renten vært siden 2010.

Renten omtales ofte som «verdens viktigste» fordi den påvirker renter og finansmarkeder verden over.

Mandag falt Wall Street for femte dag på rad. S&P 500 stengte på det laveste nivået siden desember 2020, med 3655,04 poeng.

Les på E24+

Tre eksperter: Dette mener de om aksjemarkedet nå

Goldman Sachs og Blackrock skeptisk til aksjer

Goldman Sachs og BlackRock mener markedet ikke har priset inn risikoen for en global resesjon og kvitter seg med aksjer, skriver Bloomberg.

Den amerikanske storbanken Goldman Sachs har gått til undervekt i aksjer i sin globale allokering, som gjenspeiler utsikter for de neste tre månedene.

Samtidig holder de en overvekt i kontanter.

Storbanken estimerer at S&P 500 vil være på 3.600 poeng ved utgangen av året, som er nedjustert fra forrige anslag på 4.300 poeng.

Kapitalforvalteren BlackRock anbefaler investorer å «sky de fleste aksjer», og legger til at de er taktisk undervektet i aksjer i utviklede markeder.

– Vi ser ikke en myk landing der inflasjonen går raskt tilbake til målet uten å knuse aktiviteten, uttaler BlackRock Investment Institute-strateger, ifølge Bloomberg,

– Det betyr mer volatilitet og press på risikoaktiva.

Blackrock er en av verdens største kapitalforvaltere. De mener markedet ikke har priset inn risikoen for en global resesjon.

Boligpriser dempet seg rekordraskt

Boligprisene i 20 storbyområder i USA steg 16,1 prosent i juli på årsbasis, ned fra 18,7 måneden før, ifølge S&P Case-Shiller-indeksen.

Det er den raskeste nedgangen noensinne, skriver CNBC.

Ifølge Trading Economics var prisene ventet å stige 17,0 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om