Kokkvold vil ha krisepakke

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold ber regjeringen lage en krisepakke for mediene. Han frykter at aviser vil forsvinne i finanskrisen.

Publisert: Publisert:

Regjeringen kom ikke mediebedriftene til unnsetning da den la frem krisepakken på 20 milliarder kroner forrige uke. Mediebedriftenes Landsforening ba om økning i produksjonstilskuddet for å hjelpe aviser som sliter økonomisk.

Les også: Ingen penger til fattige aviser

Mediebransjen har varslet kostnadskutt på over 1,3 milliarder kroner. Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund sier de mange kuttene vil gå ut over den redaksjonelle kvaliteten, skriver NA24 .

- Det er naivt å tro at finanskrisen ikke vil gå ut over journalistikken. Mange aviser lever allerede på grensen til et eksistensminimum, sier Kokkvold.

Pressegeneralsen tror finanskrisen kan ende med at aviser legges ned. Han peker spesielt på de utsatte nummer to-avisene.

- En del sliter så mye at de ikke tåler mer før de må gjøre noe drastisk, som å komme ut annenhver dag fremfor daglig. Særlig nummer to-avisene er utsatt, men også enkelte lokal-, distrikts- og riksaviser. Jeg mener staten burde bladd opp litt ekstra til mediene, som er en så viktig del av demokratiet, sier Kokkvold.

Flere medienyheter på Kampanje.com

Publisert: