Pareto ser redusert risiko for kollaps i Rec

Meglerhus hever kursmål i solenergiselskapet.

HEVER REC: Oppjusteringen av kursmålet i Rec kommer som følge av sterkere markeder, ifølge en oppdatering fra Pareto.

Rec
  • Asgeir Nilsen - StockLink iMarkedet
Publisert: Publisert:

Solenergiselskapet Rec legger frem resultatene for første kvartal mot slutten av måneden, og i forkant av tallene høyner meglerhuset Pareto Securities kursmålet til 1,5 kroner fra 1 krone.

Samtidig gjentar meglerhuset en holdanbefaling på aksjen og anbefaler fortsatt heller Recs konvertible obligasjon.

Oppjusteringen av kursmålet kommer som følge av sterkere markeder, skriver Pareto i en selskapsoppdatering. I kvartalet venter Pareto et driftsresultat (EBITDA) på 100 millioner kroner fra Rec, på linje med markedets forventninger.

Ser redusert risiko for aksjekollaps

- Fokuset bør være på markedsutsiktene for silisium hvor vi ser en gjenhenting, og kostnadsguiding i Singapore som kan vise positive marginer i andre halvår, skriver Pareto.

Det vises til at polysilisiumprisene har bunnet ut, og nå er opp 20 prosent hittil i år. Prisoppgangen vil likevel ikke slå gjennom i resultatene før i andre kvartal.

- Vi mener prisene bør fortsette å trende sakte oppover og kan bryte 20 dollar per kilo innen årets slutt, støttet av bedre markedsbalanse. Vi venter at ledelsen vil poengtere det samme, skriver meglerhuset.

Pareto mener «risikoen for en kollaps i aksjen» på grunn av det kommende refinansieringsbehovet er betydelig redusert etter økningen i silisium- og modulprisene samt et «klart sterkere markedssentiment».

Foretrekker Rec-gjeld

I tillegg pekes det på at det er mer verdi knyttet til Recs vekstmuligheter og at EBITDA er økt grunnet raskere gjenhenting i 2013 og valutaeffekter.

- Selv om vi ser ytterligere oppside til vårt kursmål beholder vi holdanbefalingen, ettersom vi foretrekker å investere i Recs konvertible obligasjon, skriver Pareto, som viser til at obligasjonen «holder nøkkelen til Recs refinansiering».

Meglerhuset ser i tillegg den potensielle kinesiske straffetollen på silisium som en fortsatt betydelig risiko.

Rec-aksjen er ned 4,6 prosent til 1,24 kroner tirsdag formiddag.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Renewable Energy Corporation

Flere artikler

  1. Derfor skuffet Rec

  2. Pareto: - Kjøp Rec

  3. SEB: Tror Nel vil ta papirtap på 476 mill. i Nikola og Everfuel

  4. Rec vil rydde opp i gammel gjeld

  5. Tror Fredriksen fortsatt viltappe fra Seadrill