Ny Xbox imponerer ikke Wall Street

Nye finesser til tross, Wall Street lot seg ikke imponere av Microsofts nyeste Xbox.

INGEN KURSEFFEKT: Wall Street jubler ikke over Microsofts nye Xbox One

Nick Adams / Spencer Platt
Publisert:,

E24 Børs: Sjekk USA-børsene her

Med pomp og prakt lanserte Microsoft tirsdag sin splitter nye spillkonsoll, Xbox One, på et arrangement i hjembyen Redmond, Washington.

Det er første gangen på åtte år at selskapet fornyer Xbox-konsollen, og lanseringen kommer bare kort tid etter at erkerivalen Sony lanserte Playstation 4.

Med Xbox One lover Microsoft at TV-, underholdning- og spillopplevelsen skal smelte sammen i en enhet. I tillegg til å kunne se TV eller film samtidig som man spiller, skryter Microsoft av innebygd mulighet for videokonferanse og avansert stemmestyring som kjenner igjen brukeren på stemmen.

Utover selve konsollen, annonserte Microsoft at regissøren Steven Spielberg skal produsere en ny TV-serie basert på suksesspillet Halo.

Wall Street lar seg derimot ikke inspirere av Microsofts nyheter. Mens Nasdaq-indeksen og de andre hovedindeksene er opp, er Microsoft-aksjen ned 0,66 prosent tirsdag.

Slik endte hovedindeksene i New York:

  • Dow Jones Industrial Average opp 0,34 prosent
  • Nasdaq Composite opp 0,16 prosent
  • S&P 500 opp 0,17 prosent

Oljeprisen er fortsatt ned tirsdag kveld. Et fat amerikansk lettolje (WTI spot) er ned én prosent til 95,90 dollar, mens et fat nordsjøolje (Brent spot) er ned 1,08 prosent til 103,6 dollar.

Venter på Bernanke

Det har ikke blitt sluppet noen viktige makrotall tirsdag, og markedet venter derfor i spenning på onsdagen.

Klokken fire norsk tid offentliggjøres boligsalget for april måned (omsetning av eksisterende boliger).

På samme tid skal sentralbank sjef Ben Bernanke delta på en fast høring i Kongressen om utsiktene for amerikansk økonomi.

Mange vil følge nøye med på uttalelsene til Bernanke, for å se om han røper noe om sentralbanken kommer til å redusere milliardstøtten som den hver måned pumper inn i amerikansk økonomi for å holde hjulene i gang.

Klokken åtte på kvelden, norsk tid, slippes referatet fra sentralbankmøtet for tre uker siden.

Splitter ikke toppjobben

Aksjonærene i storbanken JPMorgan Chase besluttet tirsdag å stemme nei til å dele toppjobben i selskapet mellom to personer.

Konsernsjef Jamie Dimon, fungerer i dag også som styreleder, noe som ikke er uvanlig i USA. Rundt én tredjedel av aksjonærene stemte for å dele opp de to jobbene, mens flertallet støttet innstillingen fra Dimon og JPMorgan-ledelsen.

Dimon, som ifølge CNBC har truet med å slutte hvis han ikke får beholde begge jobbene, har vært i søkelyset de siste årene etter at banken har tapt store penger på risikable handler utført fra bankens London-kontor.

Banken klarte seg relativt godt gjennom finanskrisen, noe Jamie Dimon fikk mye skryt for, men den såkalte London Whale-skandalen avslørte at banken ikke har fulgt opp gjeldende regler for risikoanalyse og -kontroll.

Aksjen endte opp 1,4 prosent ved børsslutt.

Les også

Tesla Model S - beste bil noensinneOlsen kan ha snakket kronekursen oppByggeløft på Wall StreetSenatskomite beskylder Apple: Blant de største skattesnylterne i USA

Her kan du lese mer om