NORSK ANALYTIKER I NEW YORK: - Derfor er Seadrill i en meget bra situasjon

Ole Slorer fra Morgan Stanley forklarer til E24 hva Seadrills milliardkontrakt betyr for riggmarkedet.

TO TING: Morgan Stanley-analytiker Ole Slorer forklarer hva storkontrakten til Seadrill betyr.
Publisert: Publisert:

AksjeLongname: SeadrillTicker: SDRLMarked: OSEOrganiasonsnummber: 100460092TSID:Trade time: 2011-10-07 13:29:33Last: 164.3Close: 162.0Periode: 1year

Riggselskapet Seadrill har signert en intensjonsavtale med et stort oljeselskap for riggen West Capricorn verdt 5,3 milliarder kroner.

Ole Slorer i Morgan Stanley, ansett for å være verdens beste rigganalytiker, mener at kontrakten bekrefter to ting om markedet:

- For det første er ultradypvanns-markedet i ferd med å bli utsolgt for ledige rigger i 2012/13. For det andre er Seadrill sett på som den beste drilleren av en rekke oljeselskaper.

- Derfor er de i en meget bra situasjon når det gjelder å signere lange kontrakter gitt stor vekt på sikkerhet i disse dager.

Top picks

I en rapport publisert i høst trakk Slorer frem nettopp Seadrill som en av toppene innen oljeservice.

Da lå forventningene til Morgan Stanley 43 prosent over aksjekursen og i tillegg valgte det mektige meglerhuset ut blant annet Seadrill til en av sine «top picks» i sektoren.

Meglerhusets strateg Adam Parker skrev da at utbytte-aksjer vil være viktigere i tiden fremover, og derfor fokuserer de på blant annet Seadrill:

Datalaget bilde av Seadrill-riggen West Capricorn.

«Vi trekker frem Transocean, Seadrill, Ensco og Diamond Offshore som vi estimerer vil betale ut mellom 30 og 90 prosent av ledig kontantstrøm i utbytte», het det i analysen.

Morgan Stanley mener at Seadrill vil betale ut 80 prosent av ledig kontantstrøm.

Ser store farer

Den siste Morgan Stanley-rapporten var dyster i forhold til oljeservice-sektoren.

«Selv om vi forholder oss strukturelt konservative i forhold til fundamentale forhold for energi-sektoren på lang sikt, erkjenner vi at at de høye beta-verdiene for OSX-indeksen og det raskt svekkende makroøkonomiske klimaet», heter det i analysen.

Slorer er positiv på lang sikt, men påpeker her at oljesektor-aksjene (som utgjør oljeservice-indeksen OSX) er mer volatile enn aksjeindeksene.

Dette kommer tydelig frem i rapporten som viser at mens S&P 500-indeksen har falt i underkant av ti prosent i siste kvartal, er OSX-indeksen ned i overkant av 15 prosent i samme periode.

Som følge av urolighetene i markedet, og oljeservice-aksjers tendens til å falle mer enn markedet i tøffe perioder, har Morgan Stanley kuttet kraftig i kursmålene til aksjene i sektoren.

Kursmålene er kuttet med mellom 20 og 40 prosent:

Kursmålet på verdens største oljeservice-selskap, Schlumberger, er kuttet med 28 prosent, Halliburton er kuttet med 30 prosent og kursmålet på Baker Hughes er kuttet med 36 prosent.

Morgan Stanleys oppdaterte kursmål på oljeservice-selskaper reflekterer blant annet et oljepris-mål på rundt 130 dollar til neste år.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om