Storsvindler: - Jeg er lykkeligere i fengsel

Bernie Madoff har slått seg til ro med at han skal dø i fengsel.

LYKKELIG: Bernie Madoff trives bedre på innsiden av murene enn utenfor.

KATHY WILLENS
  • Ole Martin Skaug
Publisert:

Den amerikanske storsvindleren Bernard Madoff ( 73) soner en 150 år lang dom for å ha lurt investorer for milliarder av dollar.

LES OGSÅ: Slik er livet til #61727-054 bak murene

Nå er han forberedt på å dø i fengsel og mener han er lykkelig for første gang på 20 år:

- Jeg føler meg tryggere her enn på utsiden. Jeg har mennesker å snakke med, ingen avgjørelser å ta. Og jeg ingen frykt siden jeg ikke lenger har kontrollen. Jeg vet jeg vil dø i fengsel, sa Madoff til TV-journalisten Barbara Walters.

Walters fikk et to timer langt intervju med Madoff for to uker siden, men lettet på sløret under et intervju i TV-programmet «Good Morning America» torsdag, skriver Reuters.

Forsøkte selvmord

Den erfarne journalisten fortalte programlederne at Madoff angivelig har vurdert selvmord. Men at han manglet mot til det, og at han nå skal ha gått bort fra tanken om å ende sitt eget liv.

Storsvindlerens kone Ruth Madoff, som tidligere i år gikk fra sin mann etter 52 års ekteskap, fortalte søndag under et intervju med anerkjente «60 Minutes» at de sammen forsøkte å ta selvmord i desember 2008 da saken svindelen ble avslørt:

- Jeg vet ikke hvem sin ide det var, men vi bestemte oss for å ta selvmord fordi det som skjedde var så forferdelig, sa hun.

De tok svelget piller på julaften for snart tre år siden, fortalte hun.

- Gjorde rike mennesker enda rikere

Madoffs intervju med Walters ble ikke filmet, siden det ikke er lov med kamera på innsiden av murene der 73-åringen soner sin dom.

Men ifølge Walters mener Madoff at handlingen han har gjort ikke er så grusomme som allmennheten skal ha det til:

- Den vanlige mannen i gata tror jeg stjal fra enker og foreldreløse barn. Jeg gjorde rike mennesker enda rikere, sa Madoff.

- Noen ganger tar jeg meg selv i å smile, og jeg blir sjokkert over det.

Sønnen tok selvmord

På toårsdagen til sin fars arrestasjon begikk Mark Madoff (46) selvmord i desember i fjor.

Mark og hans bror Andrew var ansatt i farens firma og var begge under etterforskning etter historiens største svindelsak.

- Mark var et uskyldig offer i farens forbrytelse som førte til to år med nådeløse falske anklager og antydninger, sa brødrenes advokat, Martin Flumenbaum, ifølge BBC.

LES OGSÅ: Madoffs sønn begikk selvmord

Innrømmet svindel

Bernie Madoff har innrømmet at han svindlet flere tusen ofre, som inkluderte veldedighetsbanker, Hollywood-stjerner og store finansielle aktører.

Avsløringen kom i to etapper. Først 10. desember 2008, da Madoff innrømmet pyramidespillet overfor to av sine nærmeste medarbeidere, som også var Madoffs sønner. Dagen etter, 11. desember 2008, meldte Madoff seg for New York-politiet og ble arrestert.

LES OGSÅ:

Flere artikler

  1. Madoff: - Ikke la WallStreet svindle deg

  2. 110 år i fengsel for milliardsvindel

  3. Amerikansk finansmann felt for milliardsvindel

  4. Annonsørinnhold

  5. Madoffs ofre kan få tilbake halvparten av det tapte

  6. - Dette ligner på en pyramide