DN: Norwegian-piloter takket ja etter direkte henvendelse

Norwegian skal ha omgått fagforeningen og sendt overtidstilbudet direkte til pilotene. Flere skal da ha takket ja.

TRAFIKKTRØBBEL: Norwegian har igjen opplevd utfordringer med å avvikle sommertrafikken som planlagt.

Foto: Kyrre Lien AFP
  • Anders Park Framstad
  • Ida Bing
Publisert:,

Norwegian har igjen problemer med å avvikle sitt sommerprogram, hvilket har ført til nye oppslag om strandede passasjerer. Bakgrunnen er mangel på piloter.

Det er kjent at Norwegian har forsøkt å bøte på mangelen ved å tilby pilotene ekstra penger for å dekke opp behovet, såkalt salg av fridager.

Ifølge DN skal selskapet ha sendt et tilbud om kjøp av fridager til Norwegian Pilot Union fredag, men dette ble avslått.

I tilbudet skal pilotene ha blitt tilbudt tilsvarende fire ganger vanlig lønn, og etter en direkte henvendelse fra selskapet til pilotene mandag kveld skal flere ha takket ja.

«Det stemmer at vi gikk direkte ut til alle piloter i går ettermiddag og fikk umiddelbart god respons. Det viser at vi har et pilotkorps som er villig til å hjelpe med å få våre passasjerer fram, og det er vi svært glade for», skriver administrerende direktør Bjørn Erik Barman-Jenssen i datterselskapet Norwegian Air Resources i en epost til avisen.

E24 har vært i kontakt med pilotforeningsleder Halvor Vatnar, som ikke ønsker å kommentere den siste omdreiningen i saken.

Vet du noe om denne saken? Tips oss!

For få piloter

Trafikkproblemene startet i helgen, da blant annet to korps ble strandet på Gardermoen etter kanselleringer.

Nowegian har siden opplyst at problemet er for få piloter tilgjengelig. Forsinket leveranse av nye Boeing 737 max-fly skal ha bidratt til å gjøre situasjonen verre.

Vi jobber på spreng med kortsiktige løsninger som å leie inn bemannede fly fra andre operatører for å betjene de rutene vi ikke klarer å dekke selv. Men det markedet er også ganske tøft nå i høysesongen, sa flygesjef Tomas Hesthammer til VG i går.

Norwegian-aksjen steg i mandagens handel, men faller tilbake tirsdag. Sett over den siste uken er kursen opp rundt 4,8 prosent.

– Alle flyselskaper har forsinkelser. Det blir innbakt i forventningene til aksjen, sier analytiker Kenneth Sivertsen i SEB til E24.

– Det er selvfølgelig beklagelig for passasjerene, men i utgangspunktet ligger det altså allerede i estimatene. Det er klart at hvis omfanget eskalerer, vil det også kunne påvirke kursen negativt. Men slik det ser ut nå, er ikke problemene i det omfanget.

Les også

Dette har du krav på ved flykanselleringer

Les også

Analytiker om Norwegian-trøbbel: Allerede priset inn i aksjen

Les også

Norwegian: – Et grunnleggende problem med for få piloter

Her kan du lese mer om

  1. Norwegian

Flere artikler

  1. Piloter mener Norwegian brøt avtale

  2. Kjos til DN: – Ikke feil å gå rett til pilotene

  3. Analytiker om Norwegian-trøbbel: Allerede priset inn i aksjen

  4. Annonsørinnhold

  5. Tillitsvalgte var bekymret for sommertrøbbel allerede i fjor

  6. Slik rammer sommerproblemene Norwegian i lommeboken