Børsjuling i supply og og rigg etter resultatskred på Oslo Børs

Over 50 selskaper var i ilden med tallslipp tirsdag. Mens utbyttefest løftet Røkkes Aker, ble handelsdagen langt tyngre for Farstad Shipping og Seadrill.

RESULTATSKRED: Etter en mengde kvartalsresultater tirsdag endte Oslo Børs med en oppgang på rundt 0,4 prosent.

Foto: Erik Johansen NTB scanpix
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:,

En handelsdag preget av et skred av resultater, der over 50 selskaper var i ilden med rapportene for fjerde kvartal, ga til deles store utslag for enkeltselskaper på Oslo Børs.

Fra John Fredriksen-sfæren kom tallene fra både Seadrill, Frontline og Golden Ocean, i tillegg til New York-noterte Ship Finance, Seadrill Partners og North Atlantic Drilling.

Blant resultatslippene fra de større selskapene figurerte Kjell Inge Røkkes Aker, men også fra den kriserammede supplybransjen var flere navn i aksjon.

Supply-smell

Farstad Shipping ble straffet med en nedtur på 10,6 prosent etter rapporten som viste et milliardunderskudd for 2016.

Underskuddet etter skatt var på hele 3,6 milliarder kroner etter ekstraordinære nedskrivninger av flåtens verdi på 2,68 milliarder.

Oppgangen i oljeprisen til opp på 50-tallet har heller ikke gjort mye for aktiviteten i Farstads marked.

Les også

Seadrill: Venter ingen rateøkning i 2017

– Den positive endringen i oljeprisutviklingen har ikke materialisert seg i en generell økning i offshoreaktiviteten og er ennå ikke merkbar eller forventet i den nærmeste fremtiden, skriver styret i rapporten.

Børsjuling for Seadrill

For Fredriksen-selskapene på Oslo Børs ble mottagelsen blandet.

Både tørrlastrederiet Golden Ocean og Frontline ble belønnet med oppgang, på henholdsvis 6,3 prosent og 3,9 prosent, mens riggselskapet Seadrill ble sendt ned 14,6 prosent.

I sistnevntes rapport gikk det kanskje ikke så overraskende frem at markedet fortsatt er vanskelig, samtidig som fristen for den mye omtalte restruktureringen seg med stormskritt.

Seadrill varslet restruktureringen for rundt et år siden, men den har blitt utsatt og senest i januar ble det sluppet en oppdatering der det fremgikk at det ikke foreligger noen løsning.

Nå skriver riggselskapet at diskusjonene fortsatt er pågående, men at det kan hende at de ikke kan konkluderes innen den 30. april – datoen da gjeld knyttet til riggen West Eminence og bankfasiliteter forfaller.

Les også

Nå er Aker store nok til å sluke Lundin

Dette kan medføre at selskapet må ty til mulige nødløsninger, inkludert konkursbeskyttelse (chapter 11).

– Det er negativt at de enda ikke har klart å lande en felles plan før tiden løper ut, sa analytiker Sondre Stormyr i Danske Bank Markets til E24.

Utbyttefest i Røkkes Aker

Bedre ble dagen for investeringsselskapet Aker, med en oppgang på 2 prosent.

Verdiene i Kjell Inge Røkkes industrikonglomerat Aker økte med over 4,5 milliarder kroner i de siste tre månedene i 2016, noe som bidrar til at styret vil drysse et langt større utbytte over aksjonærene enn før.

Akers styre foreslår å øke utbyttet til aksjonærene til 16 kroner for regnskapsåret 2016, en økning på 60 prosent fra fjorårets utbytte på 10 kroner.

Blant de mindre selskapene som ble hardt straffet var også Funcom. Etter at spillselskapet mandag kveld leverte kvartalsrapporten og ferske tall for spillet Conan Exiles svarte investorene med å sende aksjen ned 13,8 prosent tirsdag.

For øvrig steg hovedindeksen på Oslo Børs 0,37 prosent til 690,27 poeng.

Les også

Oljefondets største aksjeposter

Les også

Farstad Shipping ser ingen effekt av oljeprisløftet

Les også

Frontline-sjefen overrasket over kald skulder

Her kan du lese mer om

  1. Farstad Shipping

Flere artikler

  1. Aker og Hemen mener de har laget verdens beste offshorerederi

  2. Farstad har fullført restruktureringen

  3. Tapte 130 millioner

  4. Annonsørinnhold

  5. Betalt innhold

    Fredriksen går av som styreleder i Seadrill

  6. Farstad Shipping ser ingen effekt av oljeprisløftet