Resultatfall for Aker Solutions, men kjemper om kontrakter for 50 mrd.

Oljeserviceselskapet Aker Solutions opplever fortsatt utfordrende markeder. Men selskapet ser tegn på høyere aktivitet.

I ILDEN: Konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions legger i dag frem selskapets resultat for første kvartal.
  • Anders Park Framstad
Publisert: Publisert:

Etter flere år med svært vanskelige markedsforhold, melder Aker Solutions tirsdag om et resultatfall til 62 millioner kroner i første kvartal, ned fra 169 millioner i samme periode året før.

Inntektene endte på 5.173 millioner kroner, mot 6.463 millioner i første kvartal 2016.

Det justerte brutto driftsresultatet ble 363 millioner kroner, hvilket er en nedgang fra 521 millioner og representerer et fall i den justerte bruttomarginen til syv fra åtte prosent.

Det var på forhånd ventet driftsinntekter på 5.736 millioner og et resultat på 60,3 millioner, ifølge SME Direkt for TDN Finans.

Mer arbeid inn

Et slags lyspunkt er ordreinntaket, som var på 4,6 milliarder i perioden. Dette er lavere enn første kvartal året før, men høyere enn kvartalene imellom, drevet av blant annet en såkalt feed-kontrakt på Johan Sverdrups fase to og en Kværner-ordre relatert til Njord A.

Den samlede ordreboken falt imidlertid til 30,7 milliarder.

– Vi leverte igjen et kvartal med sterk utførelse og forbedringsinnsats som støttet marginene i en periode med fortsatt utfordrende markeder, sier konsernsjef Luis Araujo.

Les også

Kværner-aksjonærene kan få utbytte igjen til høsten

– Vi tok også ytterligere muligheter til å øke vår verdensklasse-tjenestevirksomhet, som vil være godt posisjonert for å dra nytte av en bedring i markedet.

Kjemper om 50 mrd.

Selskapet ser tegn på at forholdene begynner å bli lettere, spesielt innenfor eksisterende felter. De tøffe kostnadskuttene som er gjort i industrien er ventet å føre til nye investeringer og flere prosjekter i det inneværende året.

Den nåværende anbudsaktiviteten beskrives som «sunn», og Aker Solutions avslører at de i skrivende stund kjemper om arbeid for rundt 50 milliarder kroner.

– Vi står fortsatt overfor markedsusikkerhet, men tegn på høyere aktivitet på eksisterende felter og forventninger om viktige subsea-prosjekter fremover lover godt for aktivitetsnivået i 2018, sier Araujo.

Aker Solutions har tidligere signalisert at de ser et samlet inntektsfall på mellom 10 og 15 prosent fra i fjor til i år. Dette er basert på forventninger om at en liten oppgang innen feltdesign ikke vil være nok til å oppveie lavere subsea-volumer.

Det underliggende brutto driftsresultatet er også ventet å falle noe (slightly down).

Les også

Kværners ordrebok stiger for første gang på to år

Les også

Aker Solutions-opptur etter nye oppkjøpsrykter

Les også

Aker Solutions får kontrakter på CO2-fangst

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aker Solutions

Flere artikler

  1. Aker Solutions-ras etter svake resultatutsikter: – Overskuer det meste

  2. Tungt resultatfall for Aker Solutions

  3. Aker Solutions venter inntektsfall på rundt 25 prosent i år

  4. Betalt innhold

    Svakere resultat for Aker Solutions

  5. Ser økte inntekter for første gang siden oljebremsen