Seadrill utsetter redningsplan til juli

Seadrill er enig med kreditorene om å utsette tidsfristen for selskapets redningsplan fra april til slutten av juli. Selskapet vurderer fortsatt konkursbeskyttelse.

UTSETTER REDNING: Boreselskapet Seadrill er under restrukturering, men har ikke klart å bli enige om detaljene ennå. Nå utsettes tidsfristen fra april til slutten av juli. Dette er Seadrill-riggen West Elara.

Foto: Seadrill
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

Det kommer frem i en melding fra boreselskapet tirsdag morgen.

Selskapet sier at restruktureringen av selskapet trolig vil innebære betydelige nedskrivninger eller konvertering av gjeld, og nedskrivninger, tap eller utvanning for andre interessenter i selskapet.

– Som et resultat av dette forventer selskapet at aksjonærer vil få minimalt igjen for sine eksisterende aksjer, skriver Seadrill.

Selskapet hadde ved utgangen av fjoråret en netto rentebærende gjeld på snaut 8,5 milliarder dollar.

Denne ligger til grunn for harde diskusjoner mellom selskapet selv, eksisterende og potensielle nye investorer – inkludert John Fredriksens Hemen Holding – sikrede långivere og en gruppe obligasjonseiere.

Utsetter nedbetalinger

Nå har Seadrill blitt enig med bankene sine om å utsette en rekke nedbetalinger.

 • en kredittfasilitet på 450 millioner dollar utsettes fra 30. april til 15. august
 • en kredittfasilitet på 400 millioner dollar utsettes fra 31. mai til 31. august
 • en kredittfasilitet for North Atlantic Drilling på 2 milliarder dollar som utløper 30. juni utsettes til 14. september

– Disse forlengelsene gir ytterligere tid for selskapet til å fortsette de pågående forhandlingene med bankene, potensielle nye investorer, og rådgiverne for en ad hoc-komité av obligasjonseiere, skriver selskapet.

Også datterselskapene North Atlantic Drilling og Sevan Drilling omfattes av restruktureringen og har omtalt dette i egne børsmeldinger tirsdag.

Vurderer rettslige steg

Selskapet sier at gjennomføringen av en omfattende restruktureringsplan kan måtte involvere rettslige steg, som «schemes of arrangement» eller «chapter 11»-forhandlinger.

– Vi forbereder oss på dette, skriver selskapet.

E24 har tidligere omtalt sannsynligheten for at selskapet må gå via retten for å løse utfordringene sine.

Selskapet sa også i kvartalsrapporten sin i februar at det jobbet med en nødplan hvis det ikke klarte å oppnå enighet til akseptable vilkår, hvor et alternativ var å søke konkursbeskyttelse under de såkalte «chapter 11»-reglene eller tilsvarende løsninger.

Her kan du lese mer om

 1. Seadrill
 2. Oljebransjen
 3. Shipping
 4. Olje og gass
 5. Sevan Drilling

Flere artikler

 1. Veddet på kursfall før aksjeras i Seadrill

 2. John Fredriksen til DN: – Ikke ett minutt å kaste bort

 3. Rekordfall for Seadrill

 4. Annonsørinnhold

 5. Analytiker om Seadrill: – Økt sannsynlighet for at de må gå via rettssystemet

 6. Seadrill søker konkursbeskyttelse i USA – varsler redningsplan