BYR PÅ OSLO-NOTERT IT-SELSKAP: Google byr på IT-selskap

Google har lagt inn bud på Global IP Solutions.

Publisert:

Den amerikanske IT-kjempen Google har lagt inn et bud på Global IP Solutions (GIPS)

OSE

GIPS

på 13 kroner per aksje.

Budet innebærer en budpremie på 142 prosent i forhold til sist omsatte kurs før 11. januar, og verdsetter selskapet til 421 millioner kroner. Budpremien i forhold til siste omsatte kurs, er 27,5 prosent.

- Internett utvikler seg raskt som en utviklingsplattform, og sanntidskommunikasjon via video og lyd på internett er et nytt og viktig verktøy for brukerne, sier direktør Rian Liebenberg i Google i børsmeldingen.

- Dette er en spennende milepæl for GIPS, i det vi blir en del av Google med en felles visjon om å forvandle og akselerere kommunikasjon via nettet, sier konsernsjef Emerick Woods i GIPS.

Budet på 13 kroner er 1,10 kroner over den siste omsetningskursen GIPS hadde i gråmarkedet, før aksjen ble notert på Oslo Axess-indeksen høsten 2008. Det har vært lav omsetning i GIPS i den korte tiden aksjen var notert på Oslo Børs. Den laveste noteringen de siste tolv månedene er 3,10 kroner.

Kontantbud

Google tilbyr kontanter som betaling for aksjene, og styret i GIPS har anbefalt aksjonærene om å godta budet.

Den største aksjonæren i selskapet er Kistefos Venture Capital, som er eid av Christen Sveaas, med en eierandel på 37 prosent av aksjene. Flere andre finanskjendiser sitter tungt inne i GIPS, blant andre Tor Olav Trøim og John Fredriksen.

GIPS opplyser at aksjonærer som tilsammen sitter på over 50 prosent av aksjene allerede har takket ja til tilbudet, dette inkluderer Kistefos.

Kistefos vil dermed få i overkant av 150 millioner kroner for sin aksjepost, om Googles kjøp blir gjennomført.

SEB Enskilda vil fungere som Googles finansielle rådgiver i denne prosessen, mens ABG Sundal Collier er hyret inn av GIPS.

Følg Global IP Solutions på E24 Børs!

Avviste bud

Tidligere i år kom det et bud på det lille IT-selskapet fra en ikke kjent aktør.

Sveaas skrev at han hadde blitt kontaktet av en ledende aktør i bransjen, som var villig til å legge inn bud på hele Gips. Sveaas skal ha sagt at det var uaktuelt å selge sin eierandel til tross for at beileren var villige til å betale langt over børskurs.

Les også:

Til forsiden

Publisert: