GREKERE DUMPER MARINE FARMS: Cermaq sluker oppdrettsselskap

Grekere kaster kortene i Marine Farms.

PÅ RØMMEN:10. september gikk alarmen hos Sinkaberg Hansens anlegg i Vikna, enlaksemerd var kollapset etter kjettingbrudd. Mellom 5000 og 10000oppdrettslaks hadde rømt, meldte selskapet som ble politianmeldt avNorges Miljøvernforbund.
Publisert:

Den norske oppdrettsgiganten Cermaq

OSE

CEQ

har tenkt å overta Marine Farms. Det skjer etter at den greske storaksjonæren i oppdrettsselskapet Marine Farms

OSE

MAFA

, Nireus Aquaculture, har solgt seg helt ut.

Nireus solgte i går drøyt 11 millioner aksjer til en kurs av 18 kroner. Antallet aksjer tilsvarer 30,2 prosent av utestående aksjekapital i selskapet. Samtidig har Cermaq kjøpt 9,7 millioner aksjer i Marine Farms, som tilsvarer en eierpost på 26,4 prosent. Cermaq kjøpte aksjene til en kurs av 18,25 kroner per aksje, og betalte dermed 177 millioner kroner for posten.

Cermaq, som fra før eide 16,2 prosent av Marine Farms, sitter dermed på 42,61 prosent av aksjene i selskapet. Cermaq opplyser at de nå vil fremme et bud på alle utestående aksjer i Marine Farms.

Cermaq opplyser at Marine Farms skotske lakseoppdrettsvirksomhet Lakeland i mange år har levert gode resultater og at selskapet i tillegg har en interessant Seabass/Seabream aktivitet i Spania gjennom Culmarex, samt en oppstartsvirksomhet innen Cobia med største virksomhet i Vietnam.

Store poster skifter eier

Samtidig blir det kjent at Friendmall Ltd har kjøpt 12.065.647 aksjer i Marine Farms til en kurs av 18 kroner per aksje. Selskapet seiler dermed opp som nest største eier i Marine Farms. Friendmall er største aksjonær i det polske lakseforedlingsselskapet Morpol. Friendmall sitter nå på 32,95 prosent av aksjene i Marine Farms.

Les flere finansnyheter på E24

Publisert:

Her kan du lese mer om