Facebook-aksjen stuper 20 prosent etter tallslipp

Facebook leverte resultater for årets andre kvartal etter at de amerikanske børsene stengte, og aksjen faller uvanlig kraftig i etterhandelen.

TALLSLIPP: Facebook la frem resultatet for andre kvartal onsdag.
Publisert:

Sosiale medier-giganten slo så vidt forventningene for resultatet, men bommet på forventninger for omsetningen og antall daglige brukere.

Det viser selskapets ferske rapport for andre kvartal.

Selskapet advarte også om at veksten vil bremse ned i andre halvdel av 2018.

Facebook fikk et resultat på 5,11 milliarder dollar eller 1,74 dollar per aksje. Inntektene var på 13,23 milliarder dollar i kvartalet.

I samme periode i fjor fikk selskapet et resultat etter skatt på 3,89 milliarder dollar, eller 1,32 dollar per aksje. Omsetningen var da på 9,32 milliarder dollar.

Ifølge analytikere spurt av Thompson Reuters var det på forhånd ventet et resultat på 1,72 dollar per aksje. Omsetningen var ventet å bli 13,36 milliarder dollar.

Antall daglige brukere var på 1,47 milliarder, under ventede 1,49 milliarder.

Det var knyttet spenning til hvordan Cambridge Analytica-skandalen, som førte til at toppsjef og gründer Mark Zuckerberg blant annet ble grillet i den amerikanske kongressen, ville vise seg i selskapets regnskaper.

Tallene tyder på at sosiale medier-giganten følte effekter av en rekke skandaler, skriver Wall Street Journal.

Facebook er under gransking for måten de behandler personlig informasjon. Senest 29. juni ble det kjent at Facebook fortsatte å gi 61 selskaper tilgang til personlig brukerdata i et halvt år etter at de selv sa de hadde sluttet i 2015, ifølge Wall Street Journal.

Aksjen er ned over 20 prosent i etterhandelen.

Fallet i Facebook-aksjen kan barbere bort rundt 130 milliarder dollar av selskapets verdi hvis det holder seg til markedet åpner torsdag, skriver Dow Jones Newswires.

Det tilsvarer rundt 1.000 milliarder kroner.

Publisert:

Her kan du lese mer om