Equinor kjøper energihandelsselskap for 3,7 milliarder kroner

Oppkjøpet er et av Europas største selskaper innen kortsiktig energihandel, skriver Equinor.

OPPKJØP: Equinor, tidligere Statoil, har inngått en avtale om å kjøpe alle aksjene i det danske energihandelsselskapet Danske Commodities (DC) for 400 millioner euro, tilsvarende 3,7 milliarder kroner

Foto: Carina Johansen NTB scanpix
 • Erik Steinsbu Wasberg
Publisert:,

Equinor, tidligere Statoil, har inngått en avtale om å kjøpe alle aksjene i det danske energihandelsselskapet Danske Commodities (DC) for 400 millioner euro, tilsvarende 3,7 milliarder kroner, opplyser selskapet i en pressemelding.

Det danske selskapet handlet for totalt 318 terawattime strøm i 37 land ifjor, noe som tilsvarer over det dobbelte av det årlige strømforbruket i Norge. Videre skriver Equinor at DC gjennomfører over 4.000 handelstransaksjoner daglig.

Equinor begrunner oppkjøpet med omstillingen til et bredt energiselskap.

For å fullføre transaksjonen må det bli godkjent hos flere myndigheter, deriblant Europakommisjonen.

Les også: Slik jobber Equinor med digitalisering: Skal spare milliarder med ny teknologi

– Vi vil få en eier med store ambisjoner

– Danske Commodities sin handelsplattform og geografiske fotavtrykk vil støtte vår strategi ved å styrke DCs solide handelsposisjon innen strøm og gass. Deres suksess er et resultat av fleksibilitet, innovasjon og raske transaksjoner, sier konserndirektør Jens Økland i Equinor.

Konsernsjef Henrik Lind i DC vil fortsette å lede virksomheten i minst et år etter at oppkjøpet har blitt godkjent, melder Equinor.

– Under Equinors eierskap vil Danske Commodities dra nytte av en sterkere finansiell posisjon, og en portefølje av gass og fornybar virksomhet på tvers av Europa som kan optimaliseres i det kortsiktige, dynamiske markedet, og gi oss flere handelsmuligheter, sier Lind i pressemeldingen.

– Vi vil få en eier med store ambisjoner innen fornybar energi, som kan videreutvikle vår evne til å styrke vår virksomhet og gjøre investeringer, og som har verdier og medarbeidere som passer oss godt.

Her kan du lese mer om

 1. Equinor

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Equinor kjøper energiselskap for nær fire milliarder kroner

 2. – Skulle vi utviklet dette selv ville det tatt mange år

 3. Betalt innhold

  Kjøper dansk elektrogigant

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Equinor legger ned krafthandel i Stavanger

 6. Equinor vurderer å selge «lavkarbon-pakke»