Equinor kjøper energihandelsselskap for 3,7 milliarder kroner

Oppkjøpet er et av Europas største selskaper innen kortsiktig energihandel, skriver Equinor.

OPPKJØP: Equinor, tidligere Statoil, har inngått en avtale om å kjøpe alle aksjene i det danske energihandelsselskapet Danske Commodities (DC) for 400 millioner euro, tilsvarende 3,7 milliarder kroner
 • Erik Steinsbu Wasberg
Publisert:

Equinor, tidligere Statoil, har inngått en avtale om å kjøpe alle aksjene i det danske energihandelsselskapet Danske Commodities (DC) for 400 millioner euro, tilsvarende 3,7 milliarder kroner, opplyser selskapet i en pressemelding.

Det danske selskapet handlet for totalt 318 terawattime strøm i 37 land ifjor, noe som tilsvarer over det dobbelte av det årlige strømforbruket i Norge. Videre skriver Equinor at DC gjennomfører over 4.000 handelstransaksjoner daglig.

Equinor begrunner oppkjøpet med omstillingen til et bredt energiselskap.

For å fullføre transaksjonen må det bli godkjent hos flere myndigheter, deriblant Europakommisjonen.

Les også: Slik jobber Equinor med digitalisering: Skal spare milliarder med ny teknologi

– Vi vil få en eier med store ambisjoner

– Danske Commodities sin handelsplattform og geografiske fotavtrykk vil støtte vår strategi ved å styrke DCs solide handelsposisjon innen strøm og gass. Deres suksess er et resultat av fleksibilitet, innovasjon og raske transaksjoner, sier konserndirektør Jens Økland i Equinor.

Konsernsjef Henrik Lind i DC vil fortsette å lede virksomheten i minst et år etter at oppkjøpet har blitt godkjent, melder Equinor.

– Under Equinors eierskap vil Danske Commodities dra nytte av en sterkere finansiell posisjon, og en portefølje av gass og fornybar virksomhet på tvers av Europa som kan optimaliseres i det kortsiktige, dynamiske markedet, og gi oss flere handelsmuligheter, sier Lind i pressemeldingen.

– Vi vil få en eier med store ambisjoner innen fornybar energi, som kan videreutvikle vår evne til å styrke vår virksomhet og gjøre investeringer, og som har verdier og medarbeidere som passer oss godt.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Equinor

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Equinor kjøper energiselskap for nær fire milliarder kroner

 2. – Skulle vi utviklet dette selv ville det tatt mange år

 3. Betalt innhold

  Kjøper dansk elektrogigant

 4. Equinor vurderer å selge «lavkarbon-pakke»

 5. Betalt innhold

  Eldar Sætre får fornybar-kjeft: – Vi går så fort vi bare kan