Sohmen-familiens BW LPG sluker konkurrent

Har kontroll på over 90 prosent av aksjene i Aurora LPG etter utløpet av budfristen.

TAR KONTROLL: Andreas Sohmen-Pao er styreleder i BW LPG, som sluker konkurrenten Auroral LPG.

Foto: E24
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert: Publisert:

Fristen for gassfraktrederiet BW LPGs oppkjøpstilbud på konkurrenten Aurora LPG utløp etter børsslutt mandag, og det foreløpige resultatet viser at førstnevnte har fått nok tilslag til å gjennomføre oppkjøpet.

Tilsvarende 59,9 prosent av aksjene har sagt ja til tilbudet, som betyr at BW LPG, der Sohmen-familien er dominerende eier, kontrollerer 92,7 prosent av Aurora, ifølge en børsmelding.

Verdi på rundt halv mrd.

I tilbudet kunne aksjonærene i Aurora velge mellom å motta 16 kroner i kontanter per aksje, eller 0,3175 aksjer i BW LPG pluss 7,40 kroner i kontanter per Aurora-aksje.

Det førstnevnte tilbudet satt en pris på hele Aurora på 480 millioner kroner, mens det sistnevnte impliserte en samlet verdi på rundt 520 millioner kroner med mandagens sluttkurs i BW LPG.

I en børsmelding sier BW LPG-sjef Martin Ackermann seg fornøyd med resultatet, og at mange av aksjonærene valgte delvis oppgjør i BW LPG-aksjer.

Dette alternativet ble valgt av aksjonærer som eide 17,7 millioner Aurora-aksjer, tilsvarende en andel på nær 60 prosent.

Les også

Gassfraktrederiet BW LPG vil sluke konkurrent

Han sier sammenslåingen vil skape en sterkere spiller i gassfraktindustrien. Den har slitt med svekkelse i markedet og lavere rater. Både BW LPG og Aurora har sett aksjekursen falle kraftig, med henholdsvis 56 og 72 prosent siden årsskiftet.

Budet hadde på forhånd fått grønt lys fra styret i Aurora, etter at det ble forbedret.

Andre beilere har tidligere forsøkt seg på Aurora. Avance Gas, der John Fredriksen og Stolt-Nielsen er på eiersider, la på tampen av 2015 inn et bud som senere ble trukket,

Sjefen slutter

I forbindelse med oppkjøpet melder Aurora at administrerende direktør Børge Johansen slutter i sjefsstillingen. Han vil fortsette som sjef for Atlantic Tankers, som har ansvar for kommersiell drift av rederiets flåte av store gasskip.

Også kontrakten med finansdirektør Nikolai Jebsen avsluttes. Han blir i selskapet til frem til utgangen av mars neste år.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. BW LPG

Flere artikler

  1. Verdsettes til 6,7 mrd. etter DNO-bud

  2. Betalt innhold

    Faroe sier nei: – DNO-budet er opportunistisk

  3. Transocean kjøper Ocean Rig for 22 milliarder kroner

  4. Castellum-sjefen vil friste Entra-eiere med sukret bud og milliardsalg

  5. SBB trapper opp kampen om Entra: – Vårt siste bud