Kvartalsrapporter

Nintendo sliter med mangel på databrikker

Mangelen på databrikker rammer også det japanske spillselskapet Nintendo. Salgsprognosene er senket, og arbeidet med en ny konsoll lugger.

Også Nintendo sliter med den globale mangelen på mikrobrikker. Salgsprognosene er senket, og arbeidet med etterfølgeren til spillkonsollen Nintendo Switch lugger.
  • Hanna Ghaderi
Publisert:

Nintendo-direktør Shuntaro Furukawa sier situasjonen ikke ser ut til å bedre seg med det første.

– Denne ekstremt pressede situasjonen fortsetter, og fremtiden er uklar, sa Furukawa til journalister i forbindelse med en halvårsoppdatering.

Uttalelsen kom dagen etter at selskapet senket salgsprognosene for selskapets flaggskip, spillkonsollen Nintendo Switch. Selskapets regnskapsår slutter i mars 2022, og selskapet la torsdag frem en halvårsoppdatering vedrørende selskapets inntjening.

Selskapets salgsinntjening var i halvåret på 624,2 milliarder yen. Det er en nedgang fra 769,5 milliarder yen i de første seks månedene av forrige regnskapsår.

Furukawa trekker frem at salget og overskuddet i fjorårets første halvår var forhøyet grunnet spillet «Animal Crossing: New Horizons». Han trekker frem at halvåret i det inneværende regnskapsåret er i tråd med selskapets forventninger og at det fortsatt er et høyt nivå.

Ifølge Nintendo-sjefen er det enda vanskeligere å legge planer for årene som kommer.

Selskapet ser også at mangelen på databrikker gjør arbeidet med selskapets neste spillkonsoll er vanskelig. Selskapet utvikler en konsoll som skal etterfølge Switch-konsollen, men det er ikke klart når den blir tilgjengelig for salg.

Nintendo er ikke alene om å ha problemer med produksjonen. Både Sony og Microsoft har slitt med å produsere like mye som markedet har etterspurt av sine nye spillkonsoller. Det har vært konstant mangel på både Playstation 5 og Xbox One siden de ble lansert for rundt et år siden.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kvartalsrapporter
  2. Nintendo
  3. Nintendo Switch

Flere artikler

  1. Nordic Semiconductor falt bratt: – God kjøpsmulighet

  2. Nordic Semiconductor mer enn dobler resultatet i første kvartal

  3. Dette skjer denne uken: Jobbtall og boligpriser

  4. Kraftig vekst for elbilladerselskap

  5. Selskapenes Russland-exit fortsetter