Endte ukens første handelsdag i pluss

Okea var i vinden etter kjøp av andeler i oljefelt. Samtidig trakk de øvrige oljeselskapene Børsen opp.

Publisert:

Dagen startet litt vinglete for Oslo Børs, som i løpet av formiddagstimene både var i pluss og minus.

Hovedindeksen endte likevel ukens første handelsdag med en oppgang på 0,72 prosent.

Oljeprisen har klatret så langt i dag. Et fat nordsjøolje (brent) ligger på rundt 112,25 dollar i skrivende stund. Det er en oppgang på rundt 0,93 prosent til nå i dag.

Equinor-aksjen endte opp 0,36 prosent og var den mest omsatte aksjen. Oljeselskapet Vår Energi steg samtidig 2,60 prosent, mens Aker BP var opp 1,34 prosent.

Okea steg etter milliardkjøp

Oljeselskapet Okea hadde en god dag på Oslo Børs.

Det skjedde etter at selskapet meldte om kjøp av andeler i tre oljefelt fra tyske Wintershall Dea for 1,1 milliarder kroner. Alle feltene ligger i Nordsjøen, og Okea vil bli operatør på Brage-feltet.

Okea-aksjen var opp over 13 prosent for dagen.

Flere andre selskaper på Oslo Børs har kommet med nyheter mandag morgen:

  • IT-selskapet Crayon har inngått en software- og skylisensavtale med et «signifikant» amerikansk teknologiselskap. Avtalen har en verdi på 145 millioner dollar, tilsvarende 1,4 milliarder kroner, og omfatter levering av Microsoft Azure i fem år. Aksjen endte opp 1,30 prosent.
  • Produkttankrederiet Hafnia hadde resultatvekst og snudde til overskudd i første kvartal i år, målt mot samme tid i fjor. Styret i selskapet har besluttet å utbetale et utbytte på 0,021 dollar for kvartalet. Hafnia-aksjen endte opp 0,53 prosent.
Les også

Markant nedgang på Hongkong-børsen

Tørrlastrederiet Golden Ocean falt mandag, etter å ha steget hele forrige uke. Aksjen var ned rundt 2,60 prosent ved stengetid.

Rederiet, der John Fredriksen er største eier, la i forrige uke frem sterkere kvartalstall enn året før med overskudd på 1,2 milliarder kroner. Børsvinneren er opp nesten 90 prosent siden nyttår.

Oppgang på Wall Street

Ute i Europa pekte pilene oppover på de viktigste børsene. Dax-indeksen i Frankfurt var blant annet opp over 1 prosent ved stengetid.

I Norden var det også børsoppgang.

I Asia begynte uken med et blandet bilde mandag morgen. Hongkong-børsen endte solid ned og ble tynget av tek-fall, mens Nikkei-indeksen i Tokyo endte opp rundt én prosent.

I USA falt den brede S&P 500-indeksen for syvende uke på rad i forrige uke, selv om fredagen endte med svak oppgang etter en voldsom sluttspurt. Oslo Børs avsluttet forrige uke med en oppgang på 1,22 prosent fredag.

Mandag ettermiddag peker pilene opp for de tre toneangivende indeksene på Wall Street.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om