Børsen stengte ned

Børsen har vinglet mellom pluss og minus på ukens siste handelsdag. Videokonferanseselskapet Pexip falt krafit etter å ha varslet et spareprogram torsdag.

Publisert:

Hovedindeksen åpnet med et et svakt fall, og i tiden etterpå vaklet den mellom pluss og minus.

  • Ved stengetid er Hovedindeksen ned 0,38 prosent.
  • Oljeprisen ligger på 97,5 dollar fatet, med 1,8 prosent for dagen.
  • Torsdag var derimot en god dag på Børsen, da Hovedindeksenendte endte med en oppgang på 1,45 prosent ved stengetid.

Videokonferanseselskapet Pexip falt 18 prosent etter at selskapet torsdag lanserte et spareprogram for å for å bli lønnsomt. Selskapet kuttet nesten 100 stillinger i andre kvartal.

Selskapet ble priset til over seks milliarder kroner da det gikk på børs i mai 2020. Nå er selskapets børsverdi på 1,2 milliarder kroner.

Les også

Pexip kuttet nesten 100 stillinger i andre kvartal

Chevron satser 100 millioner på norsk børsfersking

Chevron investerer 100 millioner kroner i norske Ocean Geoloop gjennom en rettet emisjon, melder selskapet i en børsmelding fredag.

Investeringen skjer til en tegningskurs på 37 kroner per aksje. Det er rundt åtte kroner over aksjekursen ved stenging torsdag, som lå på rett under 29 kroner.

Ocean Geoloop driver med karbonfangst- og lagring. Selskapets teknologi går ut på å fange CO2 og løse den opp i sjøvann, som pumpes ned i havet.

Les også

Chevron satser 100 millioner på norsk børsfersking

Øker kursmål på Höegh Autoliners

DNB Markets oppjusterer sitt kursmål på Höegh Autoliners til 65 kroner fra 51 kroner og gjentar kjøpsanbefaling, ifølge en oppdatering fredag.

«Etter vårt syn er selskapet i en misunnelsesverdig posisjon, med utbytte introdusert og en plan for en potensielt fullfinansiert 16-skips nybyggingsprogram for å posisjonere det for fremtiden», skriver meglerhuset.

Pareto Securities oppjusterer sitt kursmål på Höegh Autoliners-aksjen til 60 kroner fra 50 kroner og oppjusterer ebitda-estimat med rundt 20 prosent for andre halvår 2022 og 2023, og ligger med det 20 prosent over konsensus.

Bilskipsrederiet la torsdag frem resultatene for andre kvartal, et tallslipp som sendte aksjen opp 9,6 prosent samme dag.

Aksjen steg over 10 prosent i løpet av handelsdagen.

Resultatrush

Før børsåpning har det kommet flere kvartalsresultater:

Olav Thon Eiendomsselskap melder om økte verdier og nesten en tredobling av resultatet i andre kvartal. Eiendomskonsernet fikk et resultat før skatt på 1,42 milliarder kroner, opp fra 503 millioner i tilsvarende periode i fjor. Aksjen steg 1,1 prosent.

Oljeserviceselskapet Archer fikk et resultatet etter skatt på minus 19,5 millioner dollar forrige kvartal, mot et forsiktig overskudd på 1,6 millioner dollar i andre kvartal i 2021. Aksjen falt 0,2 prosent.

Shippingselskapet Wilson melder om at et sterkt spot-marked og god flyt i selskapets transportsystem har resultert i god inntjening for første kvartal og første halvår 2022. Resultat etter skatt endte på 26 millioner euro, opp fra 9 millioner euro på samme tid i fjor. Wilson falt 0,3 prosent.

Legemiddelselskapet Navamedic fikk et driftsresultat på 21,9 millioner kroner i andre kvartal, som er en økning fra 2,9 millioner kroner i tilsvarende kvartal i 2021. Inntektene landet på 100,4 millioner kroner i kvartalet, opp fra 66 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor. Aksjen stiger 7,9 prosent.

Les også

Olav Thon Eiendomsselskap økte overskuddet: Tjente 1,4 milliarder

Kahoot-oppgangen

Den digitale læringsplattformen Kahoot skjøt opp på børsen torsdag etter å ha sluppet kvartalsresultater. Kahoot omsatte for 36,1 millioner dollar i årets andre kvartal, opp fra 18,4 millioner dollar i samme kvartal i fjor.

Flere analytikere peker på guidingen fra Kahoot som den viktigste årsaken bak aksjehoppet. Håkon Fuglu i SEB er fornøyd med fremtidsutsiktene fra selskapet.

– Man fryktet at selskapet skulle nedjustere guidingen for 2022, men nå skal de altså opprettholde den. Det er helt klart positivt, sier Fuglu til E24.

Aksjen endte med en oppgang på over 26 prosent ved børsslutt, og var en av gårsdagens mest omsatte aksjer.

Fredag steg Kahoot 1,1 prosent.

Les også

Børsfest for Kahoot: – Mer kjøtt på beinet

Publisert:

Her kan du lese mer om