Frontline tapte 235 millioner kroner i andre kvartal

Et blytungt marked for tankskip preger kvartalstallene til Oslo Børs-noterte Frontline.

Mangemilliardær John Fredriksen er på eiersiden i shippingsektorer som tank, tørrlast og gassfrakt.
Publisert:

John Fredriksens tankrederi, Frontline, legger torsdag frem rapporten for årets andre kvartal, som viser betydelig svakere tall enn i fjor:

Resultatet etter skatt endte på minus 26,6 millioner dollar, ned fra et positivt resultat på 200 millioner dollar i fjorårets andre kvartal. Årets tap tilsvarer 235 millioner kroner.

På forhånd var det ventet et resultat på minus 23 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av Infront for TDN Direkt.

Driftsinntektene i kvartalet landet på 170 millioner dollar, ned fra 387 millioner dollar i fjor.

Timecharter-ratene i spotmarkedet for Frontline-skipene i andre kvartal var på henholdsvis 15.000 dollar, 11.000 dollar og 10.600 dollar per dag for skipstypene VLCC, Suezmax og LR2, fremgår det.

Gikk motsatt vei

Det kraftige resultatfallet kommer i kjølvannet av et skadeskutt tankmarked i årets periode.

Slik har det vært helt siden produksjonskuttene fra oljegrupperingen Opec og samarbeidsland på grunn av coronakrisen.

– Tankmarkedet fortsatte å være utfordrende gjennom andre kvartal 2021, til tross for at de fleste energirelaterte råvarer og shippingmarkeder så en betydelig oppsving i etterspørsel og priser, kommenterer Frontline-sjef Lars Barstad torsdag.

Analytiker: «Tror bunnpunktet er bak oss»

Frontline-aksjen har fortsatt steget rundt 20 prosent i år til en kurs på 66 kroner.

DNB Markets nedjusterte nylig deres kursmål til 72 kroner, fra tidligere 76 kroner, samtidig som det ble gjentatt en hold-anbefaling på aksjen.

«Vi tror bunnpunktet i tankmarkedet er bak oss, men venter fortsatt ugunstige markedsforhold i noe tid mens volumene sakte kommer tilbake», skriver DNB Markets’ shippinganalytiker.

Gjennom året er det blitt varslet flere skipskjøp fra Frontline, med levering i 2022 og 2023.

Ny sjef

Sist uke ble det kjent at Lars H. Barstad tar over stillingen som toppsjef i Frontline Management på permanent basis fra 1. september i år.

Han har vært midlertidig ansatt i stillingen, etter at Robert Hvide Macleod sluttet i fjor.

Styreleder Ola Lorentzon uttalte at styret er trygge på at Barstad vil lykkes i jobben og bygge aksjonærverdier for Frontline.

– Jeg er veldig takknemlig anerkjennelsen fra styret. Jeg ser frem til å fortsette arbeidet med dette sterke laget for å posisjonere selskapet for det jeg tror vil bli veldig spennende år for tanksektoren generelt og for Frontline spesifikt, sa Barstad i meldingen.

Les også

– Fortsetter å tro at Flex LNG er dypt underpriset

Publisert: