DNB-toppen gir seg: – Har jobbet veldig mye over lang tid

Etter mange år i DNBs toppledelse ser Ottar Ertzeid frem til «en litt annen tilværelse», og vil blant annet bruke tid på å investere egne midler. – Ligger ingen dramatikk bak, sier han.

Finansdirektør Ottar Ertzeid i DNB varslet sin avgang mandag. Fra våren neste år vil han forvalte egne midler etter en mannsalder i banken.
Publisert:

DNB-toppen Ottar Ertzeid (56) varslet mandag at han skal slutte etter en 32 år lang karriere i bankkonsernet.

Nå gir han seg som finansdirektør, og overlater stafettpinnen til bankens konserndirektør for risikostyring, Ida Lerner (46).

Dette kom nok litt brått på folk, men det ligger ingen dramatikk bak denne beslutningen. Jeg har fått være med på veldig mye spennende over 32 år i DNB, og har jobbet veldig mye over lang tid, skriver Ertzeid i en e-post til E24, og fortsetter;

– Nå ønsker jeg en litt annen tilværelse fremover, og kan overlate oppgaven i trygge hender til Ida 1. november.

Les også

Ida Lerner blir ny finansdirektør i DNB

Sitter på mange DNB-aksjer

Ertzeid var i 18 år leder for DNB-konsernets største pengemaskin, meglervirksomheten DNB Markets.

I 2019 overrasket han ved å overlate sjefsstolen til Alexander Opstad for selv å gå inn i rollen som ny finansdirektør, like etter at Kjerstin Braathen rykket opp som ny konsernsjef.

Tiden som leder for meglervirksomheten gjorde Ertzeid til konsernets best betalte i en årrekke. Det har også bidratt til å gjøre ham til en stor privatinvestor i DNB, og han har vært den i konsernledelsen som eier flest aksjer i banken.

Per 31. desember 2020 eide han over 275.000 DNB-aksjer til en samlet verdi på over 52 millioner kroner basert på dagens kurser, ifølge aksjonærregisteret.

Han hadde per årsskiftet også eierposter i blant annet Lerøy Seafood, Veidekke, Olav Thon Eiendomsselskap, Telenor, ABG Sundal Collier og Yara.

Vil stå friere

Ertzeid er styremedlem i Oslo Børs, Verdipapirforetakenes Sikringsfond og DextraArtes, et datterselskap til Sparebankstiftelsen som blant annet gir pengestøtte til kunst og kultur.

– Jeg ønsker også å kunne bruke kompetansen min til å ta på meg noen styreverv og å stå friere til å investere egne midler. Det er ikke mulig å kombinere med dagens rolle som finansdirektør, skriver Ertzeid.

Fra 1. november går han tilbake til DNB Markets i en rolle som rådgiver innen oppkjøp og fusjoner, frem til våren.

– Fram til det jobber jeg for fullt som CFO (finansdirektør, red.anm.), og gleder meg til å legge frem resultatene for tredje kvartal om noen uker, avslutter DNB-toppen.

DNB legger frem resultater per tredje kvartal 21. oktober.

Bankanalytiker Johan Strøm i Carnegie har full forståelse for at Ertzeid etter en lang bankkarriere nå velger å forvalte egne midler.

Han applauderer også DNB-toppens innsats i konsernet.

– Ertzeid har jobbet i DNB i 32 år, men har vel en «erfaring» på mer enn 50 år. Er det noen som har jobbet mye i DNB, så er det han, sier Strøm til E24.

Les også

DNB får kritikk av Oslo Børs – varslet for sent om Sbanken-oppkjøp

Les også

Nordax har nådd akseptgraden i Bank Norwegian etter justering

Les også

Hun blir ny konserndirektør i SR-Bank

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om