Dagen på Wall Street

Dow Jones og S&P500 i pluss på Wall Street

Dow Jones var i rekordterritorie, men falt tilbake før stengning.

 • Ine Brunborg
 • André Haugen
 • NTB
Publisert:

Sterke resultater har drevet oppgangen de siste dagene, og onsdag noterte Dow Jones-indeksen en ny intradagrekord på 35.669,69 poeng. Den forrige rekorden ble satt i midten av august. Etter rekordnoteringen ble oppgangen blitt noe dempet, så industriindeksen måtte nøye seg med nest beste notering.

 • Dow Jones opp 0,43 prosent
 • Nasdaq ned 0,05 prosent
 • S&P 500 opp 0,37 prosent

Oljeprisen (Brent spot) har falt gjennom dagen, men mye er hentet inn etter overraskende lagertrekk i USA. I 22.00-tiden er prisen ned 0,11 prosent til 85,06 dollar fatet.

Resultatrush

Resultatsesongen på Wall Street ruller videre, og før børsåpning har oljeserviceselskapet Baker Hughes levert ferske tall.

Selskapet nådde ikke opp til forventningene på forhånd med et resultat per aksje på 0,16 dollar. Konsensus fra Refinitiv var på 0,21 dollar, ifølge TDN Direkt. Aksjen falt nesten seks prosent.

Også Netflix leverte sine tall etter stengetid på Wall Street kvelden før. Selskapet slo forventningene både på resultat og antall nye abonnenter – og guidet samtidig 8,5 millioner nye abonnenter i årets siste kvartal.

Deutsche Bank har imidlertid nedgradert Netflix-aksjen i kjølvannet av rapporten, og mener at omsetningen ligger an til sakke farten til neste år, ifølge CNBC.

Netflix-aksjen var ned 2,3 prosent.

Les også

Netflix venter knallsterk «Squid Game»-vekst

I kveld står ferske tall fra Tesla på kalenderen, og her venter analytikerne en inntektsvekst på nesten 60 prosent fra i fjor til 116 milliarder kroner.

Tesla leverte 241.300 biler i kvartalet, langt over forventning. Av disse var 228.882 biler i modell 3 eller Y, mens nærmere 9000 var av modell S og X.

Tesla-aksjen handlet flatt kort tid før stengetid.

USAs sentralbank: Amerikansk økonomi i motvind

Amerikansk økonomi jobber i motvind forårsaket av produksjonsforstyrrelser, forsinkelser og mangel på arbeidskraft, heter det i en rapport fra sentralbanken.

Rapporten, kjent som «Beige book», beskriver situasjonen slik den var ved starten på oktober. Usikkerhet rundt utbredelsen av deltavarianten av covid inngår også i det samlede bildet.

I oversikten over forholdene i næringslivet rundt om i landet skriver banken at de fleste av de tolv undersøkte regionene melder at privatforbruket holder seg oppe, til tross for ulike dumper i veien.

I rapporten kommer det frem at det er store forskjeller mellom bransjene. Bilindustrien lider av mangel på databrikker og elektroniske komponenter, mens industriproduksjonen generelt holder koken, enten med moderat eller solid vekst, avhengig av distrikt.

Oversikten bygger på rapporter fra sentralbankens tolv regionale filialer og danner grunnlaget for det neste møtet i banken 2.–3. november. På dette møtet er det ventet at sentralbanksjefen vil kunngjøre at banken vil trappe ned de månedlige støtteoppkjøpene av verdipapirer på 120 milliarder dollar.

Oppkjøpene ble iverksatt for å gi økonomien en ekstra vitamininnsprøytning ved å holde langtidsrenten nede.

Les også

Ny resultatuke på trappene: Tror Tesla håvet inn over 110 milliarder kroner

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Dow Jones
 3. S&P 500
 4. Nasdaq
 5. Wall Street

Flere artikler

 1. Positiv stemning på Wall Street etter sterke resultater

 2. Wall Street avsluttet dagen i rødt

 3. Markant oppgang på Wall Street

 4. Nok en rekordkveld på Wall Street – Tesla steg kraftig

 5. Ny resultatuke på trappene: Tror Tesla håvet inn over 110 milliarder kroner