Tek-fall på Wall Street etter Powell får fortsette som sentralbanksjef

Jerome Powell får fortsette som sentralbanksjef. Nå er det tegn til at investorer roterer ut av tek.

Publisert:

Etter handelsdagen på Wall Street endte de tre største indeksene slik:

  • Dow Jones opp 0,05 prosent
  • Nasdaq ned 1,26 prosent
  • S&P 500 ned 0,32 prosent

Fallet for den tektunge Nasdaq-indeksen, mens industrielle Dow Jones så vidt steg, er et tegn på at investorer roterer ut av tek og inn i mer tradisjonelle aksjer, skriver CNBC.

Fallet for tek ledes an av giganter som Microsoft (ned 0,6 prosent), Amazon (ned 2,5 prosent) og Google-mor Alphabet (ned 1,4 prosent).

Endringene på børs kom etter at Joe Biden bare en halvtime før børsåpning kunngjorde at han fortsatt vil ha Jerome Powell som sentralbanksjef.

Jerome Powell har vært sentralbanksjef siden han ble ansatt av Trump i 2018, og perioden hans skulle gått ut i februar. Nå er han gjenvalgt i fire nye år. Samtidig ble den andre kandidaten, Lael Brainard valgt som visesentralbanksjef.

Tesla steg etter Musk-melding

Elon Musk, sjef for Tesla, skrev på Twitter før børsåpning at Teslas nye modell, Tesla Model S Plaid, sannsynligvis kommer til Kina rundt mars.

Tesla-aksjen steg i løpet av handelsdagen med 1,7 prosent.

Kina er det største markedet for elbiler i verden, og Tesla møter stor konkurranse fra selskap som Xpeng og Nio i markedet, skriver CNBC.

I Norge koster den nye Plaid-modellen hele 1,3 millioner kroner, mens levering ikke er ventet før slutten av 2022, ifølge Teslas nettsider.

Rakettselskap til himmels

På lørdag sendte rakettselskapet Astra Space sin første rakett ut i verdensrommet. Selskapet sendte en leveranse fra det amerikanske militæret opp i bane rundt jorden, ifølge CNBC.

Mandag skjøt Astra-aksjen opp 19 prosent.

Selskapet stiller seg i rekken av private romfartsselskap, og sammenlignes av CNBC med Elon Musks SpaceX og Richard Bransons Virgin Orbit.

Les på E24+

Slik styrer Kristin Skogen Lund unna det helseskadelige stresset

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om