Coronafrykten festet grepet i Wall Street - Dow Jones med årsverste

Samtlige nøkkelindekser stengte ned etter en børsdag tynget av dårlige coronanyheter.

Publisert:

Årets «black friday» ble en av de dårligste siden fenomenet oppstod på 50-tallet, skriver CNBC. Vanligvis fører den store handelsdagen til opptur på børsene. Men denne black friday-en endte med røde rall for samtlige nøkkelindekser på Wall Street.

Fredag var det «halv dag» på de amerikanske børsene, på grunn av inneklemt dag mellom Thanksgiving og helgen. Wall Street stengte i dag derfor klokken 19 norsk tid.

Slik stengte nøkkelindeksene på Wall Street:

  • Industriindeksen Dow Jones ned 2,12 prosent
  • Teknologitunge Nasdaq Composite ned 2,23 prosent
  • Den brede S&P 500-indeksen ned 1,83 prosent

For Dow Jones-indeksen betyr det tredje uken på rad med fall, og fredagen er den dårligste for indeksen på over ett år, siden oktober 2020.

Tynges av dårlige coronanyheter

Det har gått trått på børsene både i USA og Europa etter at sørafrikanske myndigheter meldte om en ny variant av coronaviruset. Mutasjonen skal være mer smittsom enn deltavarianten

Reiselivsaksjene bidrar sterkt til nedgangen på Wall Street. Flyprodusent Boeing var ned 5,42 prosent ved stenging. Flyselskapene Delta Airlines (ned 8,31 prosent) , American Airlines (ned 8,71 prosent) og United Airlines (ned 9,57 prosent) var alle blant S&Ps taperaksjer, sammen med cruiseselskapene Royal Caribbean Group (ned 13,20 prosent) og Norwegian Cruise Lines (ned 11,36 prosent).

Vaksineselskap dagens vinner

Vaksineselskapene Moderna, Pfizer og Biontech fikk seg derimot en oppsving etter dagens nyheter. Moderna stengte opp med hele 20,57 prosent, og var den klare vinneren på S&P fredag. Det var langt ned til andreplassen, som gikk til Pfizer som stengte opp 6,15 prosent.

Biontech, som er notert på Nasdaq, stengte opp 14,19 prosent.

Dagen ble også god for såkalte «hold deg hjemme»-aksjer. Strømmetjenesten Netflix stengte opp 1,12 prosent og videokonferanseselskapet Zoom stengte opp 6,77 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om