SAS fraktet 1,1 mill. passasjerer i september

Det er en oppgang på 86,9 prosent mot fjoråret, ifølge SAS. Men pandemien fortsetter å skape usikkerhet, sier konsernsjefen.

Publisert:

Det kommer frem i en fersk trafikkoppdatering fra selskapet, som altså gjelder september.

– Reiserestriksjonene lettes, noe som gjør at vi umiddelbart ser økt etterspørsel. Vi er veldig fornøyde med at vi fløy mer enn én million passasjerer for tredje måned på rad, og at vi øker kapasiteten gradvis, sier SAS’ konsernsjef Anko van der Werff i en uttalelse.

– Men usikkerheten rundt pandemien og fremtidig etterspørsel forblir. SAS må fortsatt handle raskt og fleksibelt for å kunne tilpasse seg endringer i kunders vilje til å reise, legger han til.

Øker kapasiteten

SAS økte kapasiteten (ASK), som måler antall setekilometer selskapet har fløyet, med 73,8 prosent sammenlignet med september i fjor.

Passasjertrafikken (RPK), som måler antall setekilometer med passasjerer i setene, var samtidig opp 150 prosent.

Kabinfaktoren, eller fyllingsgraden, var på 54,2 prosent – opp 16,5 prosentpoeng. Dette tallet viser hvor stor andel av flysetene som ble booket.

SAS skriver at fyllingsgraden påvirkes av langdistanseflyvninger, som først og fremst fortsatt dreier seg om fraktvirksomhet.

Tallene gjelder SAS’ totale trafikk, som tar med både regulær- og chartertrafikk.

Oppgang gjennom sommeren

SAS noterer enhetsinntekter per tilgjengelige setekilometer (PASK) på 0,58 svenske kroner i september, opp 29,1 fra samme måned i fjor. Justert for valutaendringer er oppgangen på 28,6 prosent.

Måneden før, i august, fraktet SAS rundt én million passasjerer. Det samme var også tilfellet i juli.

Fra før har Norwegian allerede levert sine trafikktall for september, og fasit der var 977.719 passasjerer – en oppgang 206 prosent fra fjoråret.

Publisert:

Her kan du lese mer om