Kjempedebut for Alibaba «hjemme» i Hongkong

Asias mest verdifulle selskap gjør en brakdebut på hjemmebane. Årets største notering kan være gull verdt for Hongkong-børsen.

Publisert:

Styreleder Danial Zhang i Alibaba klubbet den tradisjonelle kinesiske gongen tirsdag morgen, og sparket med det i gang handelen etter det som så langt er årets største børsnotering.

Den kinesiske netthandelskjempen har vært notert på New York-børsen siden 2014, men har nå «vendt hjem» til Hongkong, og hentet over 100 milliarder kroner fra investorer i prosessen.

Investorene har tatt selskapet svært godt imot, og har sendt aksjen opp 6,88 prosent fra noteringskursen.

– Vi kom hjem. Vi kom tilbake for å bli notert i Hongkong, sa styreformann Zhang til rungende applaus, ifølge Bloomberg.

Han sa også at noteringen gjør opp for børsnoteringen i New York for fem år siden. Den gang hentet selskapet 230 milliarder kroner i det som var verdens største børsnotering.

Godt nytt for Hongkong

Men grunnleggeren, milliardæren Jack Ma, har lenge hatt en drøm å være børsnotert nærmere hjemlandet.

Noteringen i Hongkong er også svært godt nytt for børsen, som leverte de svakeste resultatene på tre år etter å ha tapt i et forsøk på å kjøpe London-børsen i september.

Demonstrasjonene som har herjet Hongkong har ikke gjort det bedre.

– Jeg applauderer Alibaba for å gå til det skrittet å noteres i Hongkong på et tidspunkt der mange har mistet tilliten til det som skjer i Hongkong som et marked, sier porteføljeforvalter Mary Manning ved Ellerston Capital til CNBC.

Gigantnoteringen er ventet å øke interessen blant investorer for handel på Hongkong-børsen, og kan i tillegg bidra til å lokke til seg andre selskaper, som teknologienhjørningene Didi Chuxing og Tiktok-eier Bytedance.

Investorer og analytikere hyller beslutningenNoteringen var Hongkong-børsens største siden 2010 (for abonnenter)Større en børsnoteringen av Uber (for abonnenter)
Publisert:

Her kan du lese mer om