Pål Wibe blir ny konsernsjef i XXL

Pål Wibe er utnevnt som ny konsernsjef i XXL, etter å ha hatt tilsvarende stilling i Europris siden 2014.

 • Ine Brunborg
Publisert:

Det opplyser både XXL og Europris tirsdag morgen.

– Jeg er veldig glad for å bli en del av det dedikerte og engasjerte teamet på mer enn 5000 XXL-ansatte. Som sportsentusiast har jeg fulgt og heiet på XXL fra sidelinjen i mange år. Jeg har stor tro på XXL, og jeg er overbevist om at XXL har potensialet som trengs for å bli den beste sportsutstyrskjeden i Europa, sier Wibe i en pressemelding.

Han kommer fra stillingen som konsernsjef i Europris. Tidligere har han også vært konsernsjef i Nille og Travel Retail Norway, og har hatt ulike stillinger i McKinsey og Ica Ahold.

Vil snu negativ utvikling

– Jeg er veldig glad for at Pål Wibe har takket ja til jobben som konsernsjef i XXL, sier styreleder Hugo Maurstad i XXL i meldingen.

– Pål har lang og solid erfaring fra detaljhandelen og han er både sterkt analytisk og en inspirerende leder. Pål er absolutt den beste kandidaten til å snu den negative utviklingen i XXL den siste tiden. Det blir et lagarbeid, og mange gode kolleger i XXL vil bidra, sier Maurstad.

Les også

Les også: XXL-granskere fant prisjuks og ulønnet arbeid

Pål Wibe tar over som konsernsjef i XXL, etter å ha hatt tilsvarende stilling i Europris siden 2014.

Tolle Grøterud, som har vært konstituert konsernsjef i XXL siden desember 2018, fortsetter i ledelsen. Han vil nå ha ansvar for strategi, investorkontakt og bærekraft, ifølge dagens melding.

– Tolle har gjort en veldig god jobb som konstituert konsernsjef, og vi er veldig glade for at han vil fortsette som et viktig medlem av ledergruppen, sier Hugo Maurstad.

XXL-gründer Øivind Tidemandsen fortsetter som ordinært styremedlem i selskapet, ifølge meldingen.

– Øivind har stor kunnskap om detaljhandel og XXL spesielt, og han har vært en viktig støttespiller for ledelsen det siste året. Han vil også fortsette som rådgiver for ledelsen i XXL når og hvis det blir behov for det, sier Hugo Maurstad.

Les også

Les også: Tror på nedskrivinger i XXL på opptil 600 millioner

– Høydepunktet i karrieren

Europris setter nå i gang med arbeidet for å finne en erstatter til Wibe, som vil forlate selskapet i den første halvdelen av 2020. Den eksakte datoen skal settes senere, ifølge selskapet.

– Å ha vært administrerende direktør i Europris har vært høydepunktet i min karriere og inntil nylig har jeg ikke hatt noen tanker om å slutte. Likevel, for en detaljhandelsmann med over 20 år med erfaring med et ønske om utfordringer og motivasjon til å bygge vinnerlag, var denne muligheten ganske enkelt for fristende, sier Wibe i en melding fra Europris.

Videre sier Wibe at XXL har gitt han tillatelse til å stille som kandidat til å bli styremedlem i Europris ved neste mulighet.

– Derfor vil jeg kunne følge og støtte Europris også i årene som kommer, dersom aksjonærene i Europris er enige, sier Wibe.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. XXL
 2. Øivind Tidemandsen
 3. Tolle Grøterud
 4. Hugo Maurstad
 5. Bytte jobb

Flere artikler

 1. Ny XXL-sjef: – Jeg blir trigget av litt umulige utfordringer

 2. Pål Wibes jobbytte sender Europris og XXL hver sin vei på Børsen

 3. XXL-sjefen går av etter uenighet

 4. Betalt innhold

  Pål Wibe om snuoperasjonen i XXL: – Må gjenskape stoltheten internt

 5. Eddie Sjølie blir ny administrerende direktør i Finn