Kunstnerisk gavedryss

Auksjonshus selger kunst til jul.

Publisert:

Det velrenommerte auksjonshuset Grev Wedels plass som har spesialisert seg på å selge kunst fra 18. og 19. hundretallet i det øvere prissjiktet gjør seg klar for en noe mer folkelig juleauksjon.

Se bildeserie fra juleauksjonen her.

- Dette er egentlig et julegaveutvalg. Et mer folkelig tilbud på tampen før jul, sier faglig leder Hans Richard Elgheim hos auksjonshuset Grev Wedels plass.

Overkommelige priser

På auksjonshusets folkelige juleauksjon tilbys 241 objekter med prisantydninger helt ned til 1000 kroner.

Flere av bildene ligger i et prissegment som vil være overkommelige for folk flest.

- Dette er en auksjon hvor en ikke må tenke investering, med ett viktig unntak og det er Kai Fjell grafikk. Resten av kunsten er ment å være pynt på veggen, sier Elgheim.

Les om mer eksklusiv kunst på E24 Eksklusiv.

God investering

Kai Fjell er en av de mest populære kunstnerne fra 1900-tallet. Under Grev Wedels plass moderne auksjon i november gikk hans oljemaleri hele to millioner kroner over den øvre prisvuderingen på 700 000 kroner.

Juleauksjonen tilbyr flere grafiske verker av Fjell, deriblant de to kjente verkene "Den blå krukke" og "Bruden".

Bildene har en prisantydning på mellom 30 til 40 000 kroner, men forventes å hente inn over 60 000 kroner.

- Fjell har steget jevnt de siste årene og maleriene hans har i år satt flere rekorder. Jeg vet ikke hvorvidt dette vil smitte over på grafikken, men jeg vil tro det, understreker Elgheim.

Populær kunstner

Maleriet "Elvelandskap fra Quimperlé" av Fritz Thaulow forventes ogå å hente inn en god pris. Thaulows maleri "Gammelt herresete på Grünerløkken" ble solgt av Grev Wedels plass for 2,8 millioner i november.

Dette er rundt dobbelt så mye som prisvuderingen som var satt på bildet.

Publisert: