Norwegian kraftig opp på vinglete Oslo Børs

Flyselskapet ble den store vinneren da Hovedindeksen endte opp på en vinglete dag for Børsen.

Publisert:

Det ble en urolig dag på Oslo Børs, der Hovedindeksen vippet over og under nullstreken.

Indeksen, som åpnet med et byks på mer enn tre prosent, avsluttet dagen opp 0,94 prosent.

Equinor klatret mer enn to prosent like etter børsstart, snudde til et like stort fall, og endte til slutt dagen opp 4,45 prosent. Samme dag har selskapet varslet at de setter ned en egen gruppe for å håndtere effektene av coronaviruset.

DNB er nest mest omsatt. Aksjen startet med en oppgang på mer enn fire prosent, men har siden snudd ned til negative 5,45 prosent. I går, mandag, avsluttet DNB-aksjen børsdagen med et fall på mer enn syv prosent.

Norwegian til værs

Aksjene i Norwegian steg hele 21,97 prosent etter at NTB tidligere på dagen meldte at statlige kjøp av aksjer i flyselskapet kan bli aktuelt.

Etter det nyhetsbyrået kjenner til, har politiske miljøer allerede satt i gang en uformell diskusjon om mulige kjøp, for å berge selskapet fra konkurs i møte med viruseffektene.

Les også

Statlig oppkjøp kan bli siste utvei for Norwegian

Svingete oljepris

I likhet med Hovedindeksen, har også oljeprisen svingt mellom negativ og positiv utvikling.

Ved børsdagens slutt koster ett fat nordsjøolje (brent) 30,10 dollar i spotmarkedet, opp 0,91 prosent for dagen. Dagen før, på mandag, falt prisen under 30 dollar for første gang siden 2016.

Også de europeiske børsene har snudd i løpet av formiddagshandelen. Etter å ha klatret fra start tirsdag morgen, er børsene i både Paris, London og Frankfurt på vei nedover.

Wall Street-indeksene stiger ved børsdagens slutt kraftig. Den brede S&P 500-indeksen stiger nå mer enn fire prosent.

Tirsdag opplyste sentralbanken at den vil gjøre det lettere for selskaper å få kortsiktige lån. Dette skal skje ved at sentralbanken kjøper opp verdipapirer kjent som «commercial paper», som utstedes av banker og andre store selskaper som trenger å dekke kortsiktige kostnader, skriver NTB.

Mørkerød dag på Wall Street

Utviklingen kommer dagen etter det største børsfallet siden 1987 på Wall Street, der Dow Jones-indeksen raste 12,93 prosent.

Samme kveld steg «fryktindeksen» Vix, som måler volatiliteten i markedet, til sitt høyeste nivå noensinne.

– 28. oktober 1929, en dag som i historiebøkene blir omtalt som «Black Monday», falt Dow Jones indeksen 12,8 prosent. I går, mandag 16. mars 2020, falt samme indeks 12,9 prosent. Med andre ord, tar man bare tiden til hjelp, så vil alle rekorder slås. I aksjemarkedet, når frykten, fra tid til annen, overvinner fornuften, blir bevegelsene store. Sånn er det bare, skrev Nordnets aksjeeskpert Roger Berntsen i en kommentar tirsdag morgen.

Les også

Aksjestrateg etter brutalt børsfall: Rentegrepet beroliger ikke investorene

Les på E24+

Investeringsdirektør spår inntjeningskollaps på børsen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om