RESULTATKOLLAPS: Resultatvarsel i Nattopharma

Vitaminselskapet varsler salgssvikt for resten av 2008, og leverer et elendig resultat i andre kvartal.

  • Aleksander Nordahl
Publisert:,

Nattopharma, med kjendisinvestor Morten Sundstø (bildet) trekker tilbake sine tidligere forventninger om salg på 80 til 90 millioner kroner i 2008, kommer det frem i kvartalsrapporten.

- De store kundene vi har trenger litt tid på å få produktene ut i markedet, sier konsernsjef Egil Greve i Nattopharma til E24.

Selskapet opplyser videre at de ikke vil komme med noen guiding for resten av året.

- Grunnen til at vi ikke vil komme med noen guiding er at vi ikke vet nøyaktig når produktene er ute hos forbrukerne, sier Greve.

Nattopharma faller over 7 prosent til 7,05 kroner på Oslo Børs.

Tapene øker

I tillegg til sviktende salg, øker tapene i vitaminselskapet. I andre kvartal ble driftsresultatet på minus 8,2 millioner kroner, mens det i samme periode i fjor ble minus 1,7 millioner kroner, men produktene til Nattopharma skal nå være på plass hos de største distributørene.

- Vårt mål er å gå til de største kundene, og der har vi hatt suksess. Men de største kundene bruker også lengre tid enn de mindre, sier Greve og legger til at dette beviser at satsningen har vært en suksess.

- Det er ikke tvil om at satsningen har vært en suksess, sier Greve.

Intern strid

Tre styremedlemmer trekker seg som følge av "grunnleggende uenighet" med de gjenværende styremedlemmene om den videre utviklingen og driften, opplyste selskapet i en børsmelding fredag morgen.

De styremedlemmene som nå trekker seg er nestleder Line Ravlo-Losvik og styremedlemmene Christian Teig og Theresa Comiskey Olsen.

- Vi har ingen kommentar, sier både Ravlo-Olsvik og Comiskey Olsen til E24 og opplyser at alle tre ikke vil uttale seg mer enn det som står i pressemeldingen.

Egil Greve vil heller ikke uttale seg om dette, siden dette ikke dreier seg om driften av selskapet og henviser til Morten Sundstø. E24 har ikke klart å få tak i Morten Sundstø.

Morten Sundstø er i tillegg til styreleder, største eier med cirka 15 prosent av aksjene i selskapet.

Les mer: Krise i Nattopharma

Til forsiden

Flere artikler

  1. På full fart inn i pappas imperium

  2. Tøffe tider for Hurtigruten

  3. Folketrygdfondet tapte 4,3 milliarder

  4. Annonsørinnhold

  5. Finner ikke fotfestet

  6. Synnøve Finden satser økologisk