Vil utnytte krisen

Sparebanken Øst går i motsatt retning av alle andre og vil nå utnytte finanskrisen til sin fordel.

Publisert: Publisert:

- Vi liker å være litt annerledes enn alle andre, sier administrerende direktør Trond Tostrup i Sparebanken Øst til E24.

Sparebanken Øst kom torsdag med en melding om at de ser muligheter i det turbulente markedet, og at de nå forbereder en emisjon for å ha kapitalen som trengs for å ta de rette grepene når de dukker opp.

- Vi ønsker å ekspandere og å styrke vår markedsandel i bedriftsmarkedet, sier Tostrup.

Les også: Sparebanken Øst vil hente penger

Følg Sparebanken Øst på E24 Børs!

Tøft marked

Midt under finanskrisen og mens alle andre henter inn penger for å sikre bedriften, vil Sparebanken Øst hente inn penger i et meget krevende marked, men Tostrup har troen på at et godt produkt skal være nok.

- Det blir ikke lett, og det blir en utfordring for oss. Men vi er sikre på at vi skal klare å få grunnfondsbeviseierne til å se at en investering i Sparebanken Øst er en bra investering, sier Tostrup.

Det er ikke første gang Sparebanken Øst går motsatt vei av alle andre. Banken har de siste årene vært mer restriktive til utlån enn de fleste bankene, og Tostrup mener det har vært bevisst siden de har trodd på vanskeligere tider. Nå vil Tostrup også gjenta erfaringene de sitter med fra forrige bankkrise.

- Ved forrige bankkrise ekspanderte vi kraftig, og har dermed gode erfaringer fra å utnytte nedgangstider, sier Tostrup.

Ingen kriseemisjon

Meldingen om emisjonen kom derimot på et merkelig tidspunkt, og selskapet var klar over at noen kunne tro at dette var en kriseemisjon.

- Vi var veldig opptatt av at meldingen skulle vise at dette ikke er en emisjon vi trenger, for likviditeten har vi, sier Tostrup.

Banken leverte for et par uker siden et resultat som viste et resultat før skatt på 13,6 millioner kroner. Det er en kraftig nedgang i fra de 240,5 millionene kronene Sparebanken Øst hadde i samme periode i fjor, men Tostrup er ikke bekymret.

- Vi tåler et tap på 800 millioner, sier Tostrup.

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om