200 millioner til Veen-familien

Skagen-gründer Tor Dagfinn Veen og døtrene Camilla og Silje Veen tjente 200 millioner kroner i familieselskapet i fjor.

Tor Dagfinn Veen kan se tilbake på et økonomisk godt 2019.

Marie von Krogh
 • Kjell-Ivar Gilje Grøndal (Stavanger Aftenblad)
Publisert:

Det kommer fram i det ferske årsregnskapet som viser at resultatet før skatt ble på 202 millioner mot minus 85 millioner i 2018 - altså en forbedring på nesten 300 millioner.

Selskapet TD Veen AS driver først og fremst med investering i aksjer og verdipapirer og eies av Tor Dagfinn Veen og de to døtrene Silje Veen og Camilla Veen. Silje Veen er styreleder i konsernet.

30 mill. i utbytte

Årsregnskapet for 2019 viser at egenkapitalen i konsernet er 2,18 milliarder hvor 1,6 milliarder av disse er plassert i aksjer, mens 228 millioner er i obligasjoner. Det kommer også fram av regnskapet at familien tar ut 30 millioner i utbytte, mens resten av overskuddet blir overført til annen egenkapital.

«Selskapet har i 2019 foretatt nye investeringer innen enkeltaksjer, obligasjoner, aksjefond, rentefond mm. samtidig som andre poster er blitt realisert», heter det i årsberetningen.

Videre står det også at TD Veen vil bli påvirket av det pågående utbruddet av Covid-19, men at selskapet har god likviditet og sterk balanse.

Camilla Veen eier 35,7 prosent i TD Veen AS.

Jarle Aasland

Tidligere denne uken ble de kjent at Veen-familien får en gevinst på over 350 millioner når videokonferanse-selskapet Pexip går på børs før sommeren. Etter salget vil Veen fortsatt sitte igjen med aksjer for rundt 500 millioner i selskapet som nå opplever en boom i kjølvannet av at folk i stadig større grad jobber hjemmefra.

Hør fersk podkast om situasjonen i oljebransjen:

En av Stavangers rikeste

Tor Dagfinn Veen er en av tre gründere av Skagenfondene. Sammen med Åge Westbø og Kristoffer Stensrud etablerte de selskapet i 1993. Skagenfondene var lenge en stor suksess og ga kundene god avkastning, men for noen år siden snudde det brått. De siste årene før salget til Storebrand i 2017 var preget av lavere avkastning og kundeflukt. Skagen-eierne fikk til sammen 1,6 milliarder kroner da de solgte til Storebrand.

Det viste naturligvis godt igjen på årsregnskapet til TD Veen AS i 2017 hvor konsernet fikk et resultat før skatt på 864 millioner kroner.

Tor Dagfinn Veen har gjennom de siste 30 årene vært en aktiv investor i Stavanger-regionen. Eierandelen i Skagenfondene har gitt solide utbytter som har gjort Veen og familien til en av byens rikeste.

Silje Veen er styreleder i TD Veen AS.

TD Veen

Gründer med sosialt mål

Veen-familien engasjerer seg stort i sosialt entreprenørskap gjennom å stille bygninger, kompetanse og finansielle midler til disposisjon for entreprenører som vil drive med gründervirksomhet med et sosialt mål. Dette skjer gjennom det de kaller for Samfunnssentralen.

– Satsingen på Samfunnssentralen koster oss rundt 7 millioner kroner i året, sa Kjell Skappel, administrerende direktør i TD Veen AS, til Aftenbladet i fjor.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Skagenfondene
 2. Skagen
 3. Entreprenørskap
 4. Aksjer
 5. Storebrand
 6. Utbytte

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Videokonferanse-selskap går på børs: Skagen-gründer med rå gevinst

 2. Ertvaag-familien har tatt ut 200 millioner i utbytte på tre år

 3. Betalt innhold

  Stensrud-familien dro inn 170 millioner: «Men Norwegian har kostet oss mye»

 4. Annonsørinnhold

 5. Toppår for Smedvig - tjente 656 millioner

 6. Børsfest gir millionhopp for Svindals Pexip-aksjer