200 millioner til Veen-familien

Skagen-gründer Tor Dagfinn Veen og døtrene Camilla og Silje Veen tjente 200 millioner kroner i familieselskapet i fjor.

Tor Dagfinn Veen kan se tilbake på et økonomisk godt 2019.

Marie von Krogh
 • Kjell-Ivar Gilje Grøndal (Stavanger Aftenblad)
Publisert:,

Det kommer fram i det ferske årsregnskapet som viser at resultatet før skatt ble på 202 millioner mot minus 85 millioner i 2018 - altså en forbedring på nesten 300 millioner.

Selskapet TD Veen AS driver først og fremst med investering i aksjer og verdipapirer og eies av Tor Dagfinn Veen og de to døtrene Silje Veen og Camilla Veen. Silje Veen er styreleder i konsernet.

30 mill. i utbytte

Årsregnskapet for 2019 viser at egenkapitalen i konsernet er 2,18 milliarder hvor 1,6 milliarder av disse er plassert i aksjer, mens 228 millioner er i obligasjoner. Det kommer også fram av regnskapet at familien tar ut 30 millioner i utbytte, mens resten av overskuddet blir overført til annen egenkapital.

«Selskapet har i 2019 foretatt nye investeringer innen enkeltaksjer, obligasjoner, aksjefond, rentefond mm. samtidig som andre poster er blitt realisert», heter det i årsberetningen.

Videre står det også at TD Veen vil bli påvirket av det pågående utbruddet av Covid-19, men at selskapet har god likviditet og sterk balanse.

Camilla Veen eier 35,7 prosent i TD Veen AS.

Jarle Aasland

Tidligere denne uken ble de kjent at Veen-familien får en gevinst på over 350 millioner når videokonferanse-selskapet Pexip går på børs før sommeren. Etter salget vil Veen fortsatt sitte igjen med aksjer for rundt 500 millioner i selskapet som nå opplever en boom i kjølvannet av at folk i stadig større grad jobber hjemmefra.

Hør fersk podkast om situasjonen i oljebransjen:

En av Stavangers rikeste

Tor Dagfinn Veen er en av tre gründere av Skagenfondene. Sammen med Åge Westbø og Kristoffer Stensrud etablerte de selskapet i 1993. Skagenfondene var lenge en stor suksess og ga kundene god avkastning, men for noen år siden snudde det brått. De siste årene før salget til Storebrand i 2017 var preget av lavere avkastning og kundeflukt. Skagen-eierne fikk til sammen 1,6 milliarder kroner da de solgte til Storebrand.

Det viste naturligvis godt igjen på årsregnskapet til TD Veen AS i 2017 hvor konsernet fikk et resultat før skatt på 864 millioner kroner.

Tor Dagfinn Veen har gjennom de siste 30 årene vært en aktiv investor i Stavanger-regionen. Eierandelen i Skagenfondene har gitt solide utbytter som har gjort Veen og familien til en av byens rikeste.

Silje Veen er styreleder i TD Veen AS.

TD Veen

Gründer med sosialt mål

Veen-familien engasjerer seg stort i sosialt entreprenørskap gjennom å stille bygninger, kompetanse og finansielle midler til disposisjon for entreprenører som vil drive med gründervirksomhet med et sosialt mål. Dette skjer gjennom det de kaller for Samfunnssentralen.

– Satsingen på Samfunnssentralen koster oss rundt 7 millioner kroner i året, sa Kjell Skappel, administrerende direktør i TD Veen AS, til Aftenbladet i fjor.

Her kan du lese mer om

 1. Skagenfondene
 2. Skagen
 3. Entreprenørskap
 4. Aksjer
 5. Storebrand
 6. Utbytte
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Videokonferanse-selskap går på børs: Skagen-gründer med rå gevinst

 2. Ertvaag-familien har tatt ut 200 millioner i utbytte på tre år

 3. Betalt innhold

  Stensrud-familien dro inn 170 millioner: «Men Norwegian har kostet oss mye»

 4. Annonsørinnhold

 5. Toppår for Smedvig - tjente 656 millioner

 6. 258 millioner i pluss for Lærdal-arvinger