Fortsatt sterk vekst for Kahoot i fjerde kvartal

IT-selskapet Kahoot fortsatte veksten i de siste tre månedene av 2020. Nå har selskapet ambisjoner om å doble omsetningen i år.

  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Kahoots fakturerte omsetning havnet på 17,5 millioner dollar, tilsvarende 149 millioner kroner i kvartalet. Det er en vekst på 230 prosent fra samme periode året før, og 50 prosent fra tredje kvartal.

Det kommer frem i en oppdatering fra selskapet tirsdag morgen.

I utgangen av november varslet Kahoot at det ventet at inntektene ville havne på over 15 millioner dollar i tredje kvartal, noe som ville gitt en vekst på 30 prosent mot kvartalet før.

Kahoot forventer at brutto driftsresultat (ebitda) vil havne på over én million dollar i fjerde kvartal, noe som er ekskludert aksjebasert kompensasjon, relaterte skatter og oppkjøpsrelaterte utgifter.

For femte kvartal på rad venter selskapet å levere en positiv kontantstrøm, som for dette kvartalet antas å ligge på 40 prosent av inntektene. Ved utgangen av desember hadde selskapet en samlet kontantbeholdning på 256 millioner dollar, tilsvarende 2,18 milliarder kroner.

Kort tid etter børsåpning stiger Kahoot 6,46 prosent til 103,80 kroner på Oslo Børs.

Les også

Analytikere om Softbanks Kahoot-inntog: – Dette er «Champions League»

Vil ha én million betalende brukere

Samlet hadde selskapet 550.000 betalende abonnenter ved utgangen av året, hvorav 100.000 av disse kommer fra oppkjøpet av språklæringstjenesten Drops.

IT-selskapet ser også fremover. Det har en «ambisjon» om å nå 90–100 millioner dollar i fakturerte inntekter i inneværende år. Samtidig ønsker selskapet å fortsatt ha solid kontantstrøm fra driften, og at brukermassen nær dobles til en million betalende brukere.

Til sammenligning var den fakturerte omsetningen i 2020 på 45,2 millioner dollar. Dette var opp fra 13 millioner dollar året før, en oppgang på skyhøye 247 prosent.

Kahoot legger frem kvartalsrapporten for fjerde kvartal 10. februar. Selskapet gjentar også at de ser for seg at flyttingen fra Euronext Growth (tidligere Merkur Market) til Oslo Børs’ hovedliste kan skje så tidlig som i første kvartal.

Les også

Softbank tar ny jafs av Kahoot - kjøper aksjer for nærmere en milliard

Softbank tok en større bit av selskapet

Fjerde kvartal ble i aller høyeste grad innholdsrikt for Kahoot. Tilbake i oktober ble det kjent at det japanske konglomeratet Softbank spyttet inn nær to milliarder kroner i selskapet.

– Vi er fornøyd med å ha sikret ytterligere kapital som gir oss muligheten til å fortsette å akselerere veksten gjennom både organiske og ikke-organiske verdiskapende muligheter, og til å bygge vår unike og versatile plattform, sier Kahoot-sjef Eilert Hanoa om innskuddet i oppdateringen tirsdag.

Rett før jul kjøpte Softbank seg ytterligere opp i IT-selskapet. Etter et kjøp av 12 millioner aksjer for 948 millioner kroner, ble konglomeratet sittende med 13,45 prosent av Kahoot-aksjene ved utgangen av året.

Ved siden av Softbanks inntog har Kahoot også gjennomført oppkjøpet av både nevnte Drops og Actimo i løpet av kvartalet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kahoot
  2. Aksjelive

Flere artikler

  1. Kahoot tapte mer i første kvartal

  2. Betalt innhold

    Beskjedne Kahoot skyter endelig frem brystkassen

  3. Kahoot med milliardkjøp av amerikansk selskap

  4. Kahoot kjøper språkselskap i avtale verdt inntil 450 mill.

  5. Kahoot-sjefen etter onsdagens krakk: – Åpenbart for alle at forventningene er høye til Kahoot