Børsdagen

Horisont Energi falt ned igjen på synkende Oslo Børs

Oslo Børs endte ned torsdag. Norwegian Finans Holding steg over 22 prosent etter et varslet bud på selskapet.

OLJEPRISOPPGANG: Oljeprisen stiger torsdag morgen.

Erik Johansen
  • Svein Olav Sæter
  • Tyra Kristiansen Stave
Publisert:

Oslo Børs var både minus og pluss torsdag. Ved slutten av dagen endte likevel børsen ned 0,18 prosent til 1.028,89 poeng.

På Wall Street onsdag kveld endte de toneangivende indeksene i minus, med størst fall på Nasdaq som falt 2,70 prosent. Asia-børsene fortsatte med markant nedgang torsdag morgen og også i Europa er børsene i minus.

Gårsdagens børsvinner falt ned igjen

Horisont Energi steg kraftig i går, og ble børsvinner med en oppgang på over 30 prosent.

Oppgangen kom etter at Fearnley Securities tok opp dekning av Horisont Energi med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 116 kroner aksjen, 40 kroner mer enn daværende pris.

I dag faller aksjen kraftig ned igjen, og med en pris på 77,15 kroner ved stenging av børsen ble aksjen tredje største taper på børs med en nedgang på 13,41 prosent.

Forbrukslånsbank stiger

Torsdag morgen ble det kjent at Nordax Bank vil kjøpe Norwegian Finans Holding, som eier Bank Norwegian. Budet er på 95 kroner per aksje, 16,5 prosent over sluttkursen i Norwegian Finans Holding onsdag.

Norwegian Finans Holding steg i løpet av dagen 22,62 prosent til en kurs på 100,0 kroner og var mesteparten av dagen den mest omsatte aksjen torsdag.

Blant de største eierne av Bank Norwegian er Cidron Xingu Limited, et selskap kontrollert av Nordic Capital og Sampo som tidligere har kjøpt flyselskapet Norwegians aksjer i banken, og Folketrygdfondet.

Oljeprisen stiger

Entra ble også mye omsatt torsdag, med en liten nedgang på 0,33 prosent. Klokken ti ble det gjort en handel i aksjen på 1,34 millioner aksjer. Handelen ble gjort til kurs 181,50 kroner og samlet verdi på handelen er 243,89 millioner kroner.

Før børsåpning leverte Seadrill (opp 3,20 prosent), Huddly (ned 2,83 prosent) og Shelf Drilling (ned 5,76 prosent) resultatrapporter.

Det John Fredriksen-kontrollerte riggselskapet Seadrill hadde en inntektsnedgang i andre halvår i fjor. På bunnlinjen gikk selskapet nesten 25 milliarder kroner i minus.

Et fat nordsjøolje handles for 65,66 dollar fatet, opp 2,50 prosent fra nattens nivåer. Det er mer enn to dollar høyere enn da Børsen stengte onsdag.

Utslaget på oljeprisen kom før de oljeproduserende landene i Opec+ møtes klokken 14 for å diskutere produksjonskutt for april. Møtet pågår fortsatt ved børsslutt, men på forhånd er det ventet at produksjonen vil øke med over én millioner fat om dagen fra april.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Hovedindeksen OSEBX
  3. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Bredt fall for store selskaper dro ned Oslo Børs

  2. Oslo Børs stengte ned - grønne aksjer tynget

  3. Tungt fall for nytt Røkke-selskap på flat Oslo Børs

  4. Norwegian-fall på positiv Oslo Børs

  5. Grønn nedtur på Oslo Børs