Nå er mobilselskapet Nortel børsnotert: Aksjen stiger kraftig

Mobilselskapet Nortel vokser raskt i bedriftsmarkedet, men veien til børs har vært enda raskere. Nøyaktig 14 måneder etter lanseringen ringer ledelsen i børsbjellen – på corona-vennlig måte i friluft utenfor børsbygningen.

Gründer Christian Pritchard (i midten) i mobilselskapet Nortel avbildet med kollegaer, styremedlemmer og rådgivere under selskapets børsnotering 18. november 2020
 • Marius Lorentzen
Publisert:

– Fra å være en skisse og en idé for 14 måneder siden, så er det bare fantastisk å være her nå. Jeg må klype meg selv litt i armen, men det føles riktig å være her nå. Konseptet har truffet markedet med full kraft, sier Christian Pritchard, gründer og daglig leder i Nortel.

E24 møter han på plassen utenfor Oslo Børs. Der sto han sammen med andre sentrale personer i selskapet, samt meglerhuset Sparebanken 1 Markets som har bistått med noteringen.

På grunn av coronapandemien får ingen lov til å ha de tradisjonelle bjelleseremoniene innendørs på Oslo Børs, så Nortel måtte ty til en utendørsseanse med medbrakt

Onsdag ble nemlig mobilselskapet notert på Merkur Market-markedsplassen på Oslo Børs. Merkur skifter snart navn til Euronext Growth.

Pritchard beskriver børsnoteringen som «en stor milepæl for selskapet.

Selskapet gjennomførte en emisjon i forbindelse med børsnoteringen der det ble hentet inn 75 millioner kroner ved å selge aksjer til 15,62 kroner per stykk.

Onsdag starter Nortel-aksjen med en liten handel på 20 kroner, før handelen senere har tatt seg opp.

Ved 10.30-tiden handles aksjen for 22 kroner, en oppgang på mer enn 40 prosent fra noteringskursen.

Les også

Bakgrunn: Mobilgründer i Ålesund starter nytt selskap: Vil bli først med «fri data» til bedrifter

Det tredje mobilselskapet på børs

Børsnoteringen av Nortel markerer at Norge nå får sitt tredje rene telekomselskapet på Børsen, etter Telenor og Ice.

NetCom var i sin tid børsnotert i Oslo, før det ble kjøpt opp av Telia.

IT-selskapet Atea er også børsnotert i Oslo og driver også en mobilvirksomhet, men dette er altså ikke en rendyrket teleselskap på samme måte.

– Vi er det første virtuelle teleselskapet som blir børsnotert på lang tid, og vi befester med dette vår posisjon som en utfordrer til teleduopolet. Vi er ydmyke for tilliten investorene har vist oss og nå er det opp til oss å levere, sier styreleder Arild Hustad.

– Mottagelsen viser at det var behov for en utfordrer i bedriftsmarkedet for telefonitjenester og med emisjonen på 75 millioner kroner har vi finansielle muskler til å øke ambisjonsnivået, sier Pritchard.

Nortel var priset til 150 millioner kroner før emisjonen, som med 14.000 kunder tilsvarer nesten 11.000 kroner per kunde.

Etter emisjonen var prisingen 225 millioner. Med en kurs på 21,90 er markedsverdien oppe i 315,7 millioner – eller 22.552 kroner per kunde.

– Over 10.000 kroner per kunde. Er det en litt luftig prising?

– Med tanke på plattformen og den merkevaren vi har bygget mener vi dette er en fair prising. Det har også skjedd mye med kundeutviklingen og vi vokser bra nå, sier Pritchard.

Les også

Ice har passert 600.000 mobilkunder

– Enklere enn sist

Det har gått nøyaktig 14 måneder siden Pritchard den 18. september i fjor annonserte at han ville starte mobilselskapet igjen. Han startet i sin tid Mobitalk som ble solgt til Phonero, som siden har blitt en del av Telia.

Nå utfordrer han både Telia, Telenor og andre i bedriftsmarkedet, der Nortel særlig sikter seg inn mot små og mellomstore bedrifter.

– Nå har dere drevet ett års tid og har vokst en del. Hvem er det dere treffer oftest av konkurrenter?

– I 9 av 10 tilfeller treffer vi Telenor og Telia. Telenor treffer vi oftest. Vi opererer jo mot de minste SMB-bedriftene der vi treffer godt, men det er Telenor som er vår største konkurrent, sier Pritchard.

Han peker på at de to konkurrentene sitter med rundt 94 prosent av bedriftsmarkedet, og at det derfor er naturlig at det er de man oftest møter i konkurransen.

– Telenor har et godt merkenavn og er en tøff konkurrent, men den store priskonkurransen står nok mellom utfordrende.

– Hvordan er det å starte selskap nummer to?

– Når man har gjort ting en gang før så hopper man kanskje bukk over ting man kanskje snublet litt i tidligere, og så har man et mer erfarent team rundt seg. Så jeg vil si at oppstarten denne gangen har vært enklere enn sist, sier Pritchard.

– At man får gehør i kapitalmarkedet og får kapitalisert opp tyngre fra start gjør at man kan starte opp på en helt annen måte, fortsetter han.

Les også

Les også: Mobilselskapet Nortel har så vidt fylt ett år: Nå vil de på børs

. Salgsdirektør Kristian Renaas (t.v.) og daglig leder Christian Pritchard gjør seg klare til børsåpning.

Vil vokse og satse på trådløst bredbånd

Nortel har per i dag rundt 14.000 simkort, neste år er estimatet at det skal øke til 39.000. 

– Vi må opp i 35.000 SIM-kort for å gå i pluss på EBITDA (brutto driftsresultat, journ.anm.), uttalte Pritchard til E24 tidligere i høst.

Selskapet regner med en omsetning på rundt 40 millioner kroner i 2020 og videre vekst etter det.

I tillegg til å vokse innen mobil så har selskapet også planer om å begynne å tilby trådløst bredbånd, via Telenor-nettet som de leier tilgang til.

Trådløst bredbånd er et relativt nytt segment i Norge som er i kraftig vekst. Telenor lanserte produktet i det små i privatmarkedet i fjor vår.

Siden den gang har både Telia, NextGenTel, JetNett og andre kastet seg på i kampen.

– 5G vil i en del tilfeller kunne erstatte fast bredbånd, som ADSL og fiber, siden
overføringshastighetene vil være så høy. Vi forventer å ha 25.000 trådløst bredbånd-kontrakter i 2025, sier Christian Pritchard.

– Vi skal være salgsklare for 5G-bredbånd i andre halvår i 2021 og vi har satt av betydelige summer til den satsingen, legger han til.

Les også

Bakgrunn: Tidligere Link Mobility-sjef blir styreleder i Nortel

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Nortel
 2. mobil
 3. Telekom
 4. IT og telekom
 5. Børsnotering

Flere artikler

 1. Mobilselskapet Nortel har så vidt fylt ett år: Nå vil de på børs

 2. Mobilselskapet Nortel endte første år med vekst og underskudd

 3. Nortel har passert 20.000 kunder: Forbereder trådløs bredbåndslansering i høst

 4. Bredbåndsgründerne i JetNett skal leie nett hos Telenor

 5. Ice har bygget nett og kapret privatkunder: – Nå er vi klare for å innta bedriftsmarkedet